ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Около 60% от жените страдат от инфекции на пикочните пътища

Тъй като около 60% от жените докладват инфекция на пикочните пътища поне веднъж, те са едни от най-често диагностицираните заболявания от гинеколози, уролози и другите специалисти.

Инфекциите на пикочните пътища са сред най-разпространените бакте­риални инфекции и се характеризират с чести позиви за уриниране, придруже­ни със силна болка. Симптомите могат да включват и лека температура, болки в кръста, коремни спазми и кръв в урината. Обикновено засягат пикочния мехур или уретрата – пикочния канал, който извежда урината извън тялото. Тъй като имат по-къса уретра (което улеснява придвижването на бактериите към пикоч­ния мехур), жените са предразположени към инфекции на пикочните пътища в много по-голяма степен в сравнение с мъжете. Инфекциите на пикочните пътища често се повтарят и ако не се предприеме лечение, може да се стигне до по-сериозна бъбречна инфекция.

Симптомите на инфекция на пикочните пътища могат да включват болезненост при уриниране, парене, смъдене по време на уриниране, мътна урина, наличие на кръв в урината (хематурия), промяна на цвета на урината, необичайна миризма на урината, често уриниране, намален уринен поток, никтурия (събуждане през нощта поради желание за уриниране), болка по време на сексуални контакти и други.

Инфекциите на пикочните пътища се причиняват от бактерии, които навлизат в уретрата. В урината обикно­вено няма микроби, но е възможно микроорганизмите от гениталиите или ректалната област да се придвижат през уретрата навътре към пикочния мехур, къ­дето се прикрепят към лигавицата, размножават се и предизвикват инфекция. Пренебрегването на позивите за уриниране увеличава риска от инфекции на пикочните пътища. Сред дру­гите причини са недостатъчен прием на течности, лоша хигиена (избърсването трябва да е отпред назад), бременност или сексуални контакти.

Повечето здрави жени нямат повторни инфекции. Въпреки това, една на всеки пет жени с инфекции на пикочните пътища, ще има и друга такава.  Някои жени получават три или повече инфекции на пикочните пътища годишно.  Мъжете често получават повторни инфекции. Всеки, който има диабет или проблем, който прави уринирането трудно, може да има повторни инфекции.

Ако получите повторна инфекция, говорете с лекаря си за специални планове на лечение. Лекарят може да ви препоръча прием на антибиотик за по-продължителен период от време, за да подпомогне предотвратяването на повторните инфекции.

Най-нови проучвания

Подобно на сока от червените, сокът от черните боровинки също може да про­чисти пикочните пътища от вредните бактерии, тъй като и тези плодове съ­държат полезни танинови съединения.

 

 

Какво наистина помага при цистит!?

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *