ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Как да се заредим с енергия?

Има хора, които сутрин скачат пълни с енергия от леглото, те са в настроение от ранни зори, активни са през целия ден, захващат се за работа с удоволствие. Това са щастливците с повишено ниво на серотонин. Мнозина от нас не могат да се сравняват с тях. Затова ви предлагаме 20 ефикасни съвета как да се заредим с енергия.

Да си осигурим здрав сън – това е основата на енер­гията ни. Нищо няма да помог­не, ако го игнорираме. Като правило 7-8 часа са достатъч­ни. Ако страдате от безсъние, непременно трябва да си лягате по едно и също време, поддържайте температурата в ста­ята на 18 градуса и си осигурете добра шумоизолация.

Да спазваме точен дневен режим – пре­димствата не се отнасят само до съня. Всяка редовна вре­мева структура помага да се спазва 24-часовият ритъм. Всяко отклонение ни изважда от равновесие, а това коства изхабяване на излишна енергия.

Да се съобразяваме с биологичния си часов­ник — мнозина го смятат за мит, но според изследовате­лите на съня той наистина съществува. Мнозина от нас са без никаква енергия около обяд, но също така и сутрин около 9 часа и следобед към 17 часа. Затова не е необходимо да се напрягаме в тези момен­ти, по-добре да си позволим малка почивка.

Да правим кратки паузи – не само при липса на енергия. Най-добре е да почи­ваме по пет до десет минути на всеки час и половина. Ще има полза само ако наистина се разтоварим – да направим кратка разходка, да отклоним вниманието си към нещо paзлично.

Да пийнем малко чай – една чаша подходящ чай пра­ви чудеса с умората ни. На­правете си чай от ирландски лишей (запарете 2 лъжици на 200 мл вода) – това помага при изтощение. Също така и от сминдух (1 лъжичка на200 мл) е срещу умората, когато имате много работа. Чай от мента (2 лъжички на 200 мл) се пие след ядене за ободряване.

Да използваме целе­насочено кофеина – ка­фето ни разсънва след около 20 минути, така че можем да планираме точно действие­то му. Голямото количество обаче натоварва сърцето и ни изнервя, затова не прекаля­вайте.

Да вдишаме све­жест. Знаем, че по­някога ни стига само да усетим аромата на кафето, за да се ободрим. Но не за­бравяйте, че и други ми­ризми действат по същия начин – лимон, портокал, розмарин, босилек и мен­та. Добре е да добавим по една капка масло от тях към купичката с вода на ароматизиращата лампа.

Заредете се и с Шуслеровите соли, които връщат енергията и тонуса. Специалната ком­бинация за това е сутрин №5 калиев фосфат (ободрява), на обяд сол №3 железен фосфат (дава повече кислород на клет­ките), а вечер сол №7 магнезиев фосфат (ралаксира мускулите и бързо отпуска за сън). При­емат се по 5 таблетки от всяка сол на ден поне месец.

Да преборим стреса – това също е честа причина за умората ни. Вечно имаме да вършим хи­ляда неща, а невинаги можем да се справим с всичко. Ако това ни натоварва прекалено, трябва да се запишем някъде да се обучим на релаксиращи методи като прогресивна мус­кулна релаксация или автогенен тренинг, за да можем да се отпуснем сами.

Да си доставим удо­волствие от движе­нието – спортът е идеален за борба със стреса. Но трябва да ни доставя удоволствие, а не да ни натоварва прекалено, иначе не помага.

 

 

продължение

 

 

 Какво ни разболява в офиса?

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *