ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Специална козметика пази децата от алергии

До 8-годишна възраст не позволявайте на малките госпожици да си правят експерименти с козметиката

За момиченцата под 12 години купувайте специални детски шампоани, безцветни балсами за устни, детски пасти за зъби и парфюми. Обяснете им търпеливо, че за да използват крем за лице, грим и червило, трябва да почакат няколко години.

Горният слой на кожата на малките е два пъти по-тънък от този на възрастните и защитата им е слаба – избирайте продукти без парабени, без минерално масло, най-добре сертифицирани биопродукти, на които е указано, че са противовъзпалителни и антиалергични.

Специалистите предупреждават, че деца под 8 години в никакъв случай не бива да ползват лак за нокти.

Най-често срещаният проблем при тийнейджърите е акнето, което те обикновено превръщат в истинска драма. Дерматолозите твърдят, че за учениците със суха и нормална кожа е достатъчно старателно да почистват лицето си, а при тези с мазна и проблемна кожа е задължително посещението при козметик. Колкото по-бързо се посети кабинет на специалист, толкова по-бързо ще бъде решен проблемът. Имайте предвид, че ако се прави почистване на лицето (например с ултразвук) повече от два пъти седмично, може да се предизвика разширяване на порите и активно омазняване. За намаляване на мазния блясък на кожата са подходящи процедурите криомасаж и криойонофореза, пише списание „За Жената“.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *