Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Какво „разпалва“ горещите вълни при менопауза?

Горещите вълни, характерен признак на менопаузата, се срещат при 80% от жените.

Променящите се нива на естрогена нарушават терморегулаторните механизми на организма и се стига до разширяване на повърхностните кръвоносни съдове (обичаен начин за бързо охлаж­дане на организма). Може да се наблюдава зачервяване на кожата или обилно изпотяване. Тъй като реално тялото не е прегрято, след го­рещата вълна обикновено настъпва охлаждане. При някои жени този проблем, наричан от лекарите вазомоторна лабилност, се появява много рядко или почти никога, докато при други е много силно изявен. Хормонозаместителната терапия (при условие че жената желае да се подложи на нея) може да премахне или силно да намали горещите вълни. След менопаузата, когато нивата на хормоните се стабилизи­рат, горещите вълни изчезват от само себе си в повечето случаи.

Обърнете внимание какви храни или напитки приемате непосред­ствено преди да ви облеят горещи вълни. Храните, които могат да предизвикат появата им, са кофеин, алкохол, шоколад, твърди сире­на, червено вино, домати, люти чушки, цитрусови плодове. Опитвайте се да избягвате тези продукти.

 

Признаци на менопаузата

Периодът преди и след менопаузата се отличава с настъпването на опре­делени промени. Повечето от тях имат пряка или непряка връзка с проме­нящите се нива на хормоните и намаляващата секреция на естроген. Инконтиненцията (незадържане на урина) е проблем вследствие на изтъня­ването на вагиналната стена и отслабването на мускулите, които поддър­жат и контролират пикочния мехур. Повечето от признаците като горещи вълни и промени в настроението са временни. Други промени като отпу­скането на кожата и вагиналните тъкани са трайни, в случай че не решите да се подложите на естрогензаместителна терапия.

 

Новости в медицината, които ще променят живота на жените

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *