Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Защо са важни мускулите за отслабването?

Половин килограм мускули изгарят около 45 калории на ден. За сравнение половин килограм мазнини изгарят по-малко от 2 калории дневно.

 

Спортуването не бива да се приема като наказание. Включете го като забавна част от ежедневието си и ско­ро ще откриете, че спортът ви е станал навик.

 

Редовните упражнения помагат да се поддържа мускулната маса. Колкото по-изразена става мускулатурата ви, толко­ва повече калории ще изгаряте дори ко­гато си почивате. Ако свалите 8% от ки­лограмите си в рамките на няколко месе­ца, без да спортувате, 40% от изгубеното тегло е за сметка на мускулна тъкан. Но ако съчетавате диетата с редовни физи­чески упражнения, само 23% от свалени­те килограми ще бъдат за сметка на мус­кулна маса. А това означава, че като цяло ще се вталите, тъй като мускулите са по- компактни от мазнините. Освен това ще стимулирате метаболизма си и ще може­те понякога да си позволите да хапвате нещо сладко, без да се страхувате, че вед­нага ще се „залепи“ на ханша ви.

Учени от университета в Алабама са установили, че хора на средна възраст, които са вдигали тежести три пъти на седмица, за шест месеца са натрупали мускулна маса, която е била достатъчна, за да се повиши базалният метаболизъм. Резултатът бил, че организмът им започ­нал да изгаря от 80 до 150 калории повече в състояние на покой, което се равнява на 20- до 40-минутна тренировка.

Не е задължително да се потите във фитнес залата, за да постигнете това. Плуването или разходката в планината също са начин да натрупате мускулна ма­са. За отличен резултат поне 2 пъти в сед­мицата правете 1-2 серии упражнения от 8 до 12 повторения за всяка мускулна гру­па.

 

Как да се справим с мазнините по ръцете и бедрата

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *