Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Омега-3 и омега-6 заздравяват ноктите

Жълтеникавият цвят на ноктите, който най-често е следствие на тютюнопушене или от постоянно лакиране, е неприятен козметичен дефект

В продължение на един месец търкайте нокътните плочки с лимонов сок, богат на витамин С, който има избелващо действие

Съветът на доц.д-р Вецова е да не злоупотребяваме с ноктопластиката и с маникюра с гел. Понякога при неправилно почистване на гела се премахва част от горния слой на кератина, ноктите изтъняват и при растеж се цепят. Когато се слагат удължители, се използва силно лепило, което уврежда ноктите. При маникюр в никакъв случай не бива да се пропуска хидратиращата основа преди лака. Тя съдържа протеини, витамини и подхранващи съставки, които предпазват ноктите в студеното време.

За здрави нокти менюто трябва да е богато на здравословните мастни киселини – омега-3 и омега-6. Ще ги набавите от по-тлъстите риби (сьомга, херинга, скумрия), лененото семе и растителното масло. Естественият желатин е еликсир за увредените нокти. За укрепването им е необходима 1 с.л. дневно. Може да я добавите към бульона, да желирате меса или плодове. Ако ноктите се чупят често или разслояват, приемайте храни, богати на калций (прясно мляко, сирене), витамин С (пресни плодове и зеленчуци) и цинк (морски продукти). И не забравяйте -започвайте деня с чаша мляко с масленост 3,5%, пише вестник „Всичко за семейството“.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *