ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Целувката крепи любовта, но е полезна и за здравето

Никой не знае как и откъде се е появила целувката

В различни култове по света има характерни особености и техники за целуване, които зависят от темперамента на народа и неговото местообитание.

От гледна точка на психологията на отношенията целувката е акт на комуникация между хората и се отнася към невербалната форма на общуване. Чрез целувката може да се изрази богата гама от чувства по отношение на друг човек. Целувките се различават и по техника на изпълнение, и по предаваните емоции. Има приятелска, роднинска, любовна, страстна, „студена“, „въздушна“, целувка по ръката и други видове целувки. По характера на целувката безпогрешно определяме отношението на другия към себе си…

Целувките влияят благотворно на организма, тъй като задействат 38 мускула на лицето, а при осъществяването им се изработва „хормонът на щастието“-ендорфин, подобрява се работата на сърцето, повишава се леко кръвното налягане, което дава усещане за лекота и бодрост на духа.

Но много по-важно е психоенергетичното и психосоматичното значение на целувката. По време на целувка се осъществява биоенергетичен обмен между хората. Нашите мисли, емоции и чувствата на нашия партньор водят до образуването на позитивна енергия, която изпълва аурата на човека. Обикновено при целувка са задействани докосвания и прегръдки, които увеличават количеството на образуващата се енергия, която изпълва участниците в този приятен ритуал. След страстна целувка възниква желание човек „да полети“, а след „ледена“ и „формална“ – тягостно чувство, потиснатост. При това неискрената целувка влияе разрушително върху енергетичната обвивка и на двамата, пише вестник „Феномен“

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *