ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Червена детелина помага през менопаузата

Съществуват много и разнообразни видове от рода на детелината (Trfolium) и не всички са добре проучени откъм състав и действие. Има данни главно за полската и ливадна /червена/ детелина.

Използват се преди всичко цветовете, които съдържат фитохормонални субстанции, багрила, витамини, соли и др. Интересът към тях е главно по посока на естрогеноподобното им влияние – за подобряване на някои менструални и менопаузни проблеми у жените. Билката също така подобрява дейността на жлезите – слюнчените, стомашните, чревните и панкреатичните ензими се активират. Това е полезно, но не за всички, поради което е добре билката да се приема след консултация с фитотерапевт.

Макар че е сравнително нетоксична, употребата й в огромни количества и особено объркването й с други подобни видове могат да доведат да нежелателни странични реакции.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *