Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Джесика Алба полага специална грижа за костите си

Тя страда от остеопения – намалена костна минерална плътност, която се сочи като рисков фактор за развитието на остеопороза в един по-късен етап, освен това има случаи на остеопороза в рода си. Ето защо за 31-годишната актриса, майка на две деца и безспорен секссимвол, редовните трени­ровки с цел намаляване на опасността от развитие на болестта са приоритет. „Дже­сика и аз се фокусираме върху ежедневни ненатоварващи упражнения – обяснява Браганза. – Комбинираме джогинг, бързо ходене, катере­не и резистънс тренировки, които да укрепят структурата й и да повишат гъвкавостта й.“ Дори и да не иска да тренира, Джесика Алба просто няма друг избор – ако занемари упраж­ненията си, тя веднага ще усети последствия­та под формата на болки в бедрата, коленете и ставите. Резултатът е онова тяло от „Град на греха“, по което не само Брус Уилис, а и всич­ки ние слюноотделяхме жадно.

Добре е да имаш предвид, че…

  • 820 хиляди българки страдат от остеопороза, като прогнозите сочат, че през 2020 г. те ще са 2 пъти повече. След 50-55 години всяка трета  жена у нас боледува от остеопороза. A 620 хиляди жени са с болезнено крехки кости.
  • Превенцията на заболяването трябва да започне още от 20-те години с приема: на 1200-1500 мг калций всеки ден. Млечните продукти са основен, източник на ценната съставка, защото калцият от тях се усвоява най-пълно. Но сокът от моркови, бадемите, зелено листните зеленчуци, кайсиите, сините сливи, соевите продукти, овесените ядки, чаят от босилек и копривата също са незаменим източник на ценния минерал.
  • Редовните упражнения с малки тежести и ластици, както и гимнастиката, правени поне три пъти в седмицата, в продължение на половин час, задържат костната минерална плътност. Важното е да правиш упражнения, при които използваш тежестта на собственото си тяло (не както е при колоезденето например, където тежестта пада. не върху собствените ти крака, а върху колелото).
  • Витамин Д е важен за усвояването на калция. Вземи своя с 15-минутно излагане на слънчевите лъчи или с хранителни добавки.

 

 

Джесика Алба – земният ангел…

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *