ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Домашните любимци – ненадминати лечители

Възможно ли е да се обясни по някакъв начин способността за възприемане и предаване на информация?

Чудо ли е реакцията много преди всякакви природни и здравословни катаклизми? А способността да се изцеляват болести без лекарства, а само с обикновено докосване? Ако това е така, то редом с нас живеят истински вълшебници, които умеят да вършат всички тези чудеса – домашните питомци…

Не случайно в Европа все по-голяма популярност придобива анимало-терапията – лечението с помощта на животни, или петотерапията -лечение с помощта на домашни любимци. Деца и възрастни се лекуват от делфини, коне, кучета, крави, котки. Дори такива сериозни заболявания като детската церебрална парализа или аутизъм отстъпват, когато на помощ се притичват нашите по-малки братя -аутистите се връщат в нашия свят, а деца-инвалиди прохождат, пише вестник „Феномен“.

Но най-способни сред животните-лечители са котките. Хората отдавна са забелязали, че щом стопанинът се почувства зле, котката безпогрешно избира болното място и ляга върху него. И не може да се каже, че този обезболяващ и изцеляващ ефект се постига с топлината, тъй като грейка или торбичка с нагрят пясък вместо котка не помагат така. Американски лекари установили, че болни, които отглеждат котка, имат по-големи шансове да оцелеят след инфаркт в сравнение с онези, които нямат мъркащ домашен любимец.

Докато учените изучават феномена на животните-лечители, предприемчиви хора вече го прилагат в практиката. Така например в Тунис всеки приличен хотел отглежда голям брой котки, които по-добре от всякакви лекарства снемат стресовете и тревогите на клиентите и им даряват душевен покой.

Във Франция са отишли още по-далече: започнали да използват котките за създаване на комфортна психологическа обстановка в офиси и магазини. Според специалистите във фирмите, където се разхождат писанки, служителите по-често се усмихват, не са толкова раздразнителни, а продавачите по-рядко са груби…

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *