Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

8 природни средства, които ще ви помогнат да заспите

Преди да се втурнете към аптеката за да си купите лекарства за сън, опитайте едно от следните естествени средства за съня. Много от тях не само могат да ви помогнат да заспите и да останете заспали, но също така и насърчават мускулната релаксация.

Когато сънят е потънал на дъното на вашия списък със задачи, да знаете не сте сами. Въпреки че се препоръчва седем до девет часа сън на нощ, на средно статистическия човек регистрира само шест часа и 40 минути. Какво става? Виновни са стреса, напрегнатите графици и разбира се ежедневните неволи. Преди да се втурнете към аптеката за да си купите лекарства за сън, опитайте едно от следните естествени средства за съня. Те са по-безопасни и имат по-малко странични ефекти от лекарствата.

Магнезий и калций

Магнезия и калция са основни помощници на и когато се приемат заедно те стават още по-ефективни. Плюс това, когато приемате магнезий отменяте всички потенциални сърдечни проблеми, които биха могли да възникнат от приема само на калция. Взимайте 200 милиграма магнезий (намалете дозата, ако тя причинява диария) и 600 милиграма калций всяка вечер.

Дива маруля

Ако страдате от тревожност, главоболие или мускулни или ставни болки, може да ползвате дива маруля. Тя е ефективна при успокояване на безпокойство и намаляване на тревожност и дори може да потуши синдрома на неспокойните крака. При използване на добавка дива маруля, взимайте от 30 до 120 милиграма преди лягане.

Хмел

Феновете на бирата без съмнение са запознати с успокояващ ефект на хмела. За целите на съня, обаче, този екстракт е широко използван като леко успокоително за тревожност и безсъние. Взимайте от 30 до 120 милиграма преди да се метнете под завивките.

Ароматерапия

Проучвания са доказали, че лавандулата подпомага съня. Тя също е евтин, нетоксичен начин да се насладите на спокоен сън. Намерете си спрей с лавандулов аромат и го пръскайте на възглавницата си преди лягане. Или си купете възглавница напълнена с лавандула.

Мелатонин

Мелатонинът е хормон, който контролира съня, така че не е чудно, че естествено предизвиква сън. Въпреки че някои експерти препоръчват по-високи дози, проучванията показват, че по-ниските дози са по-ефективни. Плюс това, има опасения, че прекалено високи дози може да доведе до токсичност, както и повишаване на риска от депресия или безплодие. Вземете 0,3 до 0,5 милиграма преди лягане.

Йога или медитация

Изберете нежна йога или стречинг, а не Ащанга йога или друг вид динамична йога, която може да ви стимулирам вместо да ви приспи. Опитайте лесни йога упражнения в леглото, следвани от проста медитация. Затворете очи за 5 до 10 минути, не обръщайте внимание на нищо друго освен дишането си.

L-теанин

Тази аминокиселина идва от зеления чай и не само помага за поддържането на спокойна бдителност през деня, но и дълбок сън през нощта. Въпреки това, зеленият чай не съдържа достатъчно L-теанин, за да увеличи значително REM цикъла и може да се събудите за да отиде до тоалетната, например. Вместо това, купете чист, активен L-теанин (някои марки имат неактивни форми на теанин, които блокират ефективността.) Вземайте от 50 до 200 милиграма преди лягане.

Валериан

Валериана е един от най-разпространените средства за помощ при безсъние. Многобройни проучвания са установили, че валериана подобрява дълбокия сън, скоростта на заспиване и като цяло качеството на съня. Въпреки това, той е най-ефективен, когато се използва за по-дълъг период от време. Едно възражение? Около 10% от хората, които го използват действително се чувстват изпълнени с енергия, което може да ги държи будни. Ако това се случва с вас, вземайте валериан през деня. В противен случай се вземат от 200 до 800 мг преди лягане.

 

 

Причините влияещи на спокойния ти сън

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *