Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Възпитанието – по-трудната част от това да си родител

Особено ако детето ви е тийнейджър. И е момиче! Тогава общуването става доста по-трудно и тромаво

Има ли пътеводител за сложния свят на пубертета? Едва ли. Децата са различни, но има някои правила, които може да спазвате.

Споделете пред детето своите преживявания и първата си любов

Най-правилното поведение на родителите е да разкажат на сина или дъщеря си какви чувства са изпитвали те самите на тяхната възраст. Та нали в живота всичко се повтаря! Променят се само детайлите. Не си ли спомняте, че това, което на вас на тази възраст ви се е струвало истинска трагедия и даже край на света, сега предизвиква само вашата усмивка, недоумение или удивление – как съм могла тогава да страдам толкова заради него!

Не бързайте да изказвате своето мнение

Предложете на дъщеря си да покани приятеля си у дома. Ако той ви допадне, е прекрасно. Не пропускайте да го кажете. Ако пък не ви хареса, не бързайте да изброявате качествата му, който не ви харесват. Най-добрият изход от ситуацията е да кажете на дъщеря си коя черта на нейния приятел ви се е сторила не най-добрата и да попитате съгласна ли е тя с вас. Ако не е, кажете й, че уважавате правото й да има собствена гледна точка. Психолозите твърдят, че след вашите думи тя сама ще погледне на отрицателната черта на приятеля си с вашите очи, пише в списание „За жената“.

Уважавайте личността в детето

Никога не правете скандали или сцени на девойката 3а това, че не ви харесва нейната самостоятелност. На вас ви се струва, че тя още е дете, но самата тя не мисли така. Смята себе се вече 3а пораснал и възрастен човек.

Бъдете доверен приятел

Дайте на детето си да разбере, че каквато и неприятност да му се случи, то може да се обърне към вас 3а помощ и вие няма да го залеете с лавина от претенции и упреци като: аз ти казвах, предупреждавах те, винаги съм се бояла, че… Напротив, нека тийнейджърът да разбере, че каквото и да е станало, вие ще го разберете и като негов най-близък човек, който го обича най-много на света, ще му дадете най-правилния съвет.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *