Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Какво им става на мъжете на 40 ?

Психолозите го наричат още „бунтът на четирийсетгодишните

 

Учените дават на явлението най-различни наименования: „синдром на късния сле­добед“, „криза на две трети от живота“, „бунт на четирийсетгодишните„, „петилет­ка на бунта на женените“, „безумие на четвъртото десетилетие“ и прочее. Всич­ко е истина: и бунтът, и безумието, и кри­зата.

По данни на психолога Дениъл Лестър всеки пети англичанин на възраст 43 – 50 години напуска жена си и се жени за друга, всеки четвърти започва нова пос­тоянна връзка паралелно със съпружес­ката, всеки трети изменя на благоверна- та. При това 50% от тези, които са отишли при друга, не са изневерявали нито вед­нъж в продължение на дълги години брак. Какво става в организма на мъжете след четирийсет? „Климаксът ги подлудява!“, безапелационно заявяват жертвите им. Не, до климакса, който всъщност се на­рича андропауза, има още време. Случ­ва се нещо друго. Съвсем внезапно, бук­вално за месец-два, в мъжките души и те­ла се вселява див страх. Страх, че по-ху­бавата и по-голямата част от живота вече е зад гърба им и занапред ги очакват само болести, немощ, грижи за внуците (между впрочем много съпрузи започват да изневеряват след раждането на първото внуче, когато реша­ват да си докажат: още съм млад и способен на лудории). Страхът завладява толкова силно пред­ставителите на силния пол, че те развиват нервна фобия: зрелите и солидни бащи на семейства страдат от безсъние, нарушенията сърдечния ритъм, проблеми със стомаха. И с последни сили се стараят да запазят самообладание. Мъжете, обхванати от безумието на четирийсетгодишните, избират най-достъпния и най-ефикасния начин за борба със страха: хвърлят се стремител­но в обятията на млади жени – със стегнато тяло и безгрижни души. При това често създават и поко­ление с тях, изпитвайки измамното усещане за до­пълнителна порция живот, отпусната им от съдбата.

Решението: ако констатирате, че със съпруга ви става нещо лошо, можете да му предложите да се консултира с психотерапевт. Можете и да се запасите с търпение и да чакате, докато пребо­ледува комплексите си. Важното е да запазите семейството. Дали си заслужава – решавате вие. И само вие.

 Да си отмъщаваме ли при изневяра?

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *