ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Защо изневеряват мъжете?

Когато се стигне до проблем с ерекцията ли се появява желанието за изневяра?

 

Преди пет години американската сексоложка Сюзън Джефър публикува резултатите от свои из­следвания, озадачили не малка част от човечес­твото – най-вече живеещите в законен брак. В , продължение на няколко години д-р Джефър изучава живота на 200 семейни двойки, в които жените често ходят в командировка. Оказва се, че мъжете на „пътешественичките“ им изневеряват четири пъти по-често, отколкото мъжете на „домошарките“!

Интересът на специалистите към ситуацията „сам вкъщи“ не се изчерпва с професионалното любо­питство на Сюзън Джефър. Чешкият психолог Ми­рослав Плзак посвещава доста време на работа­та с адамовци, които съхраняват съпружеската си вярност десетилетия, а после го удрят през просото. Става ясно, че потискащото мнозинство от тях са се решили за първи път на секс с друга» по време на отсъствието на жена си, продължило над 10 дни.

Природата на мъжката сексуалност е такава, че силният пол често изпитва тревога за предмета на мъжката си гордост. Опасения от сорта на „Всич­ко ли ми е наред там, долу? Не подлежа ли на бракуване?“ в еднаква степен гризат душата как­то на неврастеничния тийнейджър, така и на со­лидния бизнесмен.

„Подрастващите често пипат пениса си, за да се уверят, че е на своето място и е готов за действие – казва френският психоаналитик Ми­шел Роа. – А зрелите мъже имат желание постоянно да се докосват до жена, за да са сигурни, че продължават да бъдат в пълна бой­на готовност.“

В семейния живот тази тревога се отстранява лесно – прегръщаш своята законна партньорка, усещаш готовност за ерекция и се успокояваш: още съм в строя, Но ето, че благоверната отива в командировка, а твоето подсъзнание се по­бърква и започва да изисква: „Докажи на себе си, че нямаш проблеми с ерекцията!“ Както по­казват изследванията, подсъзнателното безпо­койство по повод собствената сексуална състо­ятелност при мъжете, свикнали на редовен инти­мен живот, достига своя пик на деветия-десетия ден от отсъствието на съпругата. Те се променят дори външно – стават нервни, суетят се, ядат по­вече, пушат цигара след цигара. Сексолозите наричат въпросното състояние „паниката на де­ветия ден“.

По данни на френския учен Жан-Пол Дю боа появата й се наблюдава при 90% от мъжете. Но не всички тръгват да търсят компания за една нощ с цел снемане на безпокойството. Към десетия ден само единици нервничат до такава степен, че се решават на изневяра – и се успокоя­ват, след като се убедят: „Аз функциони­рам!“

Останалите продължават да опустошават стихийно хладилника, бутилките с алко­хол, запасите си от цигари. И когато най-после посрещнат своята съпруга на ле­тището (гарата и т. н.), едва се удържат от палав секс в колата по пътя към къщи (някои не се удържат). Никога не сте предизвиквала толкова бурна реакция? Това не означава, че трябва да си правите мрачни изводи и да подозирате мъжа си в употребата на друго „успокоително“ – той навярно вли­за в числото на онези щастливи десет процента, които не познават паниката. Въпреки това обаче се постарайте да не отсъствате от къщи по-дълго от 4 – 5 дни. Защо да предизвиквате природата?

 

Защо жените изневеряват по време на овулация ?

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *