ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Гинко билоба – за какво помага?

Гинко билоба е най-старото от всички живи дървета

Освен това е и дълголетно – случва се да има видове, които спокойно минават 1000 години. Гинко билоба е и много полезно растение – повече от 40 компонента на дървото гинко билоба са изолирани и идентифицирани, но само две от тях – флавоноиди и терпеноиди – са полезни за организма. Смята се, че здравните ефекти от гинко билоба са много повече от проучените. Флавоноидите са мощни антиоксиданти на растителна основа. Те защитават нервите, сърдечния мускул, кръвоносните съдове и ретината от увреждане.

Терпеноидите имат съществен принос за добрата работа на кръвния поток, защото те разширяват кръвоносните съдове и намаляване на лепкавостта на тромбоцитите.

гинко
Гинко билоба – най-ефективното средство за добра памет и свеж ум

Природни дадености на гинко билоба за здравеопазването са признати от практикуващите традиционна медицина. Те използват здравните ползи за лечение на циркулаторни нарушения и подобряване на паметта. Петте най-големи ползи за здравето на гинко билоба са:

1. Деменция и болестт на Алцхаймер:Гинко билоба е бил използван първоначално за регулиране на притока на кръв към мозъка. Допълнителните изследвания показват, че това растение може да предпази нервните клетки, повредени от болестта на Алцхаймер. Много проучвания показват, че гинко билоба може да подобри паметта и мисленето на хората, засегнати от болестта на Алцхаймер или съдова деменция.

2. Интермитентно накуцване: За хората с интермитентно накуцване е много болезнено да ходят. Публикувани проучвания показват, че хора, приемащи гинко билоба могат да ходят около 37 метра повече, отколкото хората, приемащи плацебо.

3. Глаукома: Според едно проучване, хората с глаукома, които са приемали 120 мг гинко билоба дневно в продължение на осем седмици са подобрили зрението си.

4. Подобрява паметта: Гинко билоба е популярна като „мозъчна билка“. Изследвания са доказали, че тя може да подобри паметта при хора с деменция. Гинко билоба често се добавя към безалкохолни напитки и плодови шейкове за стимулиране на паметта и подобряване на когнитивните функции.

5. Макулна дегенерация: Това е прогресивно, дегенеративно заболяване на очите, което уврежда ретината. То е един от най-честите причини за слепота в света. Флавоноидите в Гинко Билоба могат да помогнат за лечение или облекчаване на някои проблеми на ретината.

Гинко билоба Sanct Bernhard
ГИНКО БИЛОБА помага при болестта на Алцхаймер и деменция

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *