Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Злоупотреба с алкохол може да се излекува с билки

Много често, когато сте в стресова ситуация, посягате към чашката. Ко­гато ви очаква някаква отговорна работа, пийвате малко „за кураж“.

Означава ли това, че страдате от алкохолизъм? Не винаги, но подобни навици, ако не се вземат мерки, могат да доведат и до това.

Според специалистите не алкохоликът, а човекът, който пие, е този, който посяга към чашката в трудни моменти. Но той може да се откаже от пиенето. При него потребността от алкохол не е непреодолима, което е характерно за алкохолизма.

Ако сте обезпокоени, че любовта ви към чашката излиза от контрол, възпол­звайте се от средствата на нетрадиционната медицина – те ще ви окажат неоценима помощ.

 

Билколечение

За потискане влечението към алкохола се използват растения, които пре­дизвикват отвращение към него, помагат да се преодолее махмурлука и дей­стват успокояващо и общоукрепващо.

 

Бреза – пъпките

Изсушените пъпки се посипват с пудра захар и се запалват. След това огънят се гаси и човекът, склонен към алкохолизъм, се навежда над него и диша брезовия дим. След тази процедура му се дава да изпие чаша алкохол – това убива желанието за пиене.

 

Невен – цветовете

Овес-зърната

В тенджера с обем поне 3 л се сипва до половината непочистен овес. Долива се дo горе с вода и се оставя на огъня да кипне. Вари се на бавен огън 30 минути. Отварата се прелива в друг съд и към нея се добавят 100 г цветове от невен. Съдът се захлупва и завива с одеало за около 10-12 часа. Прецежда се и се взима 3 пъти дневно преди хранене по 200 милилитра. Желанието да се пуши и да се пие алкохол изчезва.

 

Облепиха – плодовете

Сок. Страдащите от алкохолизъм имат обикновено и В-хиповитаминоза. Сокът от облепиха е незаменимо лекарство за тях. Освен това той е и „бърза помощ“ след препиване.

 

Пелин – стръковете и листата     4 части

Червен кантарион – стръковете и листата 1 част

Отвара. 2 супени лъжици от добре размесените билки се заливат с 500 мл кипяща вода и след кипване се варят 10 минути на слаб огън. Запарват се 30-60 минути, течността се прецежда и се пие по 1/4 чаена чаша 3 пъти дневно. Предизвиква отвращение към алкохола.

Мащерка – стръковете и листата 3 части

Пипериче – стръковете и листата 2 части

Пелин – стръковете и листата 2 части

Запарка. На 1 чаена чаша вряща вода 1 супена лъжица смес. Запарва се 30 минути и се прецежда. Пие се по 1 чаена чаша 2-3 пъти дневно при силно влечение към алкохола.

Кудзу корен – тази билка е една от най-ранно документираните билки, използвани в традиционната китайска медицина като ефективно натурално средство, подпомагащо отказването от алкохола, тютюнопушенето и възстановяването на организма от вредните им последствия. Кудзу корен ще забави развитието на физическата зависимост от алкохол и никотин, ще намали алкохолната интоксикация и ще отстрани съпровождащата депресия толкова бързо, че ще видите резултатите още след няколко седмици!

 


Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *