Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Човешки гени в ориза ще борят диарията

Както наскоро писал вестник Washington Post, оризът, който трябва да съдържа човешки гени, за първи път ще бъде отглеждан на открито, а не в лабораторни условия, което ще го доближи до масовото производство. Тези гени, въведени в ориза от сътрудниците на биотехнологичната компания Ventria Bioscience от Калифорния, ще позволят на растението да произвежда бактерицидни протеини, открити в човешката кърма и слюнка. „Ние действително можем да помогнем на децата, боледуващи от диария, по-бързо да оздравяват “ – разказал за новия продукт Скот Дитър, президент и главен изпълнителен директор на компанията.
Но много потребители са разтревожени от това, че модифицираният ориз може да причини по-голяма вреда, отколкото полза. Както отбелязват критиците на продукта, генетично изменените растения мигрират от предназначените за тях участъци и заразяват други растения и поради това ще бъде трудно да се контролират дозите човешки протеини, приемани от хората целенасочено или случайно. „Това е такъв продукт, какъвто не всеки би искал да употребява – заявила Джейн Рислър от Съюза на обезпокоените учени. – Да се произвеждат лекарства в растенията на открито е повече от неразумно.“

Продължение…

Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook и станете наш приятел, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *