Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Как се провежда соколечение при запек?

Специално при запека с най-добро слабително действие са сливовият, крушовият и ябълковият сок.

В няколко броя на вестника съм срещала публи­кации за соколечение при определени заболявания. Но не намерих съвет как със со­колечение може да се помог­не на страдащия от запек. Ще ми помогнете ли?

Светла Красимирова – София

 

Можете да прило­жите следния вечерен регулатор на стомаха си: две ябълки без семената и една круша се нарязват на парченца. След това се изцежда сокът им и се изпива веднага, докато е още пресен. Ябълковият сок съдържа сорбит – не­утрална захар, която има слабително действие. Понякога е достатъчно да изпиете вечер една чаена чаша ябълков сок и бързо ще справите със запека. В никакъв случаи не вземайте слабителни лекарства. Те травмират червата, лишават органи­зма от важни минерални вещества, а при по-продължителна употреба стават причина за хро­ничен запек.

Всяка сутрин изпивайте на гладно една чаша топла вода. Движе­те се повече. Отделете малко повече време за закуската, за да бъде тя спокойна и приятна. Яжте повече пълноцен­ни биологични продукти – мюсли и едрозърнест хляб. На обяд се хранете със зеленчуци, картофи, ориз. Вечер яжте по-мал­ко и по-лека храна. Много полезни са зеленчуковите супи, приготвените на пара зеленчуци и млечни­те продукти.

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *