ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Има ли лечение за стрижещия лишей?

Стрижещият лишей е от гьбичните заболявания, който спадат към разреда на микозите. Този вид заболяване засяга обикновено окосмените части по тялото.

Без видима причини от главата ми започнаха да падат цели кичури коса. Знаете какво значи това за една жена, която държи на себе си. Най-напред изпад­нах в ужас, след това хукнах по лекари, за да разбера, че страдам от трихофития или т.нар. стрижещ лишей. Пих антибиотици, но не ми помагат. Помогнете ми!

Дария Найденова – София

 

Народното название на забо­ляването е кел. Косата започва да капе, защото гъбичките нападат косъма откъм свободния му край и така започват да се образуват огни­щата. Кожата се зачервява, а косми­те бързо се разрушават и започват да се чупят и да падат. Гъбичките на трихофитията обаче могат да се пренесат и върху ноктите. Те извед­нъж изгубват своя блясък, нокътната плочка се изкривява, става сива и започва да се чупи непрекъснато. При първите признаци на това забо­ляване веднага се вземат мерки за лечение. А това може да стане само след преглед при специалист. Има специални за целта мазила.

Преди това косата трябва да се остриже ниско, докато се използват противогьбичните унгвенти. Лече­нието на ноктите налага дълбоко изрязване, изпилване и намазване с йодова тинктура или с лак, който съдържа антисептични багрила. При упорити случаи се налага хирургич­но изваждане на ноктите. Лечението на кожата на главата трае няколко седмици, като засегнатите места непрекъснато се мажат с противогъбични разтвори и помади.
Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook и станете наш приятел, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

За Lekuva.net – в-к „Доктор”

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *