Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Ракът на стомаха прави метастази бързо!

Това тежко и опас­но заболяване е на едно от първите места сред онкологичните болести при мъжете.

То бързо дава метастази и предизвиква го­леми страдания. Както при всяка онкологична болест, колкото по-рано се постави диа­гнозата, толкова са по-големи шансовете за излекуване. Така че е важно да се познават признаците, за да не се допусне задълбочаване на болестта и човек да съумее да се избави винаги се е смята­ло, че най-бдителни трябва да бъдат хо­рата с понижена кисе­линност на стомашния сок и още повече тези с нулева киселинност. Но трябва да знаете, че около 5-10 на сто от болните от язва, която търпят дълго време, също могат да развият рак на сто­маха.

 

Запомнете подозрителните сигнали:

  • Достатъчно е внезапно да ви се понижи апетитът, почти до пълно неприемане на храна, както и отвращение към месото.
  • Постоянно се чувствате зле, изпитвате безпричинна слабост и умора.
  • Изпадате в депресивно настроение без видима връзка с явни психотравмиращи ситу­ации.
  • Изпитвате неприятни усещания в стомаха, чувство на къркорене, както и че сте преяли след малко количество храна. А също и прилошаване, повръщане, болки в областта под лъжичката. Ако дълго време сте страдали от язвена болест, се променят характерът и обичайната периодич­ност на болките в стомаха.
  • Отслабвате, появява се бледност, понякога с пръстен оттенък.
  • Периодично изпражненията почерняват. Всички тези признаци сами по себе си не мо­гат достоверно да свидетелстват за наличие на рак на стомаха, затова са задължителни и изследванията – обща кръвна картина, изследване на стомашния сок, изследване на изпражненията. Накрая задължително се извършва и гастроскопия, може и биопсия, контрастна рентгенография или компютърна томография.

 

Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook и станете наш приятел, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

За Lekuva.net – в-к „Доктор”

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *