Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Диагнозата рак на кожата не означава смъртна присъда

Не бързайте да из­падате в паника, като чуеш. диагнозата рак на кожата. Отделни видове кожен рак, на­пример базалиом, може да протичат без метастази в продължение на 20 години. Това, естествено, съвсем не означава, че трябва да си траете. Базалиомът се лекува по-лесно,когато се открие навреме както е при всички болести.

По-агресивен е плоскокпетъчният рак. Разбива се по-бързо и Относително рядко провокира метастази – само в един процент от случаите, и то в ранните стадии на болестта обаче има и една много популярна форма на кожен рак, меланом, която е из­ключително опасна. Този тумор се образу­ва от клетките, продуциращи пигмента меланин и осигуряващи така желания от мно­го хора слънчев загар, хубав тен. Достатъч­но,е да посочим цифри, за да се убедите колко е Важно навреме да се „хване“ тази форма на кожен рак. Без да ви плашим, сме длъжни да отбележим, че според статистиката 75 на сто от смъртните случаи на кожен рак се „падат“ на меланома. Тук обаче не може да се посочват еднозначни показатели, в смисъл еднакво.тревожни и дори трагични,:, факт е, че ние изоставаме до голяма степен от развитите страни в това отношение. Така например, ако смърт­ността от меланом в САЩ през първата година от заболяване­то е всичко на всичко 2 процента, то у нас, в България, този про­цент е в пъти повече. Пет години след уста­новяване на диагноза­та живеят, повече от 90 на сто от америка­нците и само около 50 на сто от българите.

ВПРОЧЕМ!

Тези по-високи показатели за смъртност се дължат не толкова на недостига на сред­ства за лечение, а на липсата на ранна диа­гностика. И, разбира се, болният трябва да е го­тов да вложи всички сили за борба с болестта. Т.е. вместо да чака, докато стане нетърпимо, и след като чуе диагнозата, да изпадне в депресия, мно­го по-добре за всички би било ранното откриване на рака, лечението и силното желание за пълно из­лекуване. При американците това се получава, но ние все още не сме се научили, ние се предаваме почти веднага, отказваме се, когато още далеч не всичко е изгубено. Крайно време е да счупим този пагубен стереотип и никога да не прене­брегваме профилактиката на всички кожни видове рак – те си остават една опасна група заболява­ния.

 

Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook и станете наш приятел, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

За Lekuva.net – в-к „Доктор”

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *