Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Слънцето ни прави красиви, но може и да ни разболее

Не прекалявайте с плажовете, внимавайте и с градското слънце

Независимо дали сте на море, или в града, през дните, в които сте навън за по-продължителен период от време, нанасяйте продукта на всеки 2 часа. След работа, дори и да се прибирате с кола, не забравяйте лосиона, ако навън е все още слънчево, съветва вестник „Всичко за семейството“.

Слънцето ни прави красиви, но може и да ни разболее
Слънцето ни прави красиви, но може и да ни разболее

Количеството на продукта, който слагаме върху кожата, е много важно за защитата. То не бива да е по-малко от необходимото. За лицето се ползва около 1 с.л., а за тялото – 30 мл. Правилата важат и за почивка на море. След всяко влизане във водата козметиката се полага отново, но върху изплакнато на душа тяло, четем във вестник „Всичко за семейството“.

Не забравяйте, че дори и на сянка – под чадър, кожата изгаря. Чадърите и облаците не блокират UV радиацията на 100%. Освен това слънчеви лъчи се отразяват от земята и предметите.

Дори и със загар, не трябва да спирате слънцезащитната козметика. Тенът означава, че кожата е устойчива на ултравиолетовите А-лъчи, но не и на В-лъчите. Обърнете внимание на крема за околоочния контур, който също трябва да е със SPF, и на гланца за устни.

Ако нямате под ръка слънцезащитна козметика, може да се предпазите от лъчевата атака с растителни масла – зехтин или сусамово, които спират 30% от ултравиолетовите лъчи.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *