Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Кожата старее от слънцето

Когато е изложена на слънце, нашата кожа си набавя необходимото, но и старее много по-бързо

Известно е, че ултравиолетовите А-лъчи причиняват бронзовия загар, а опасни са В-лъчите. Те достигат до дермата, увреждат клетките и ускоряват стареенето им. За да сме със здрава кожа, дерматолозите съветват да ползваме слънцезащитни продукти. Те съдържат фотофилтри, които поглъщат опасните ултравиолетови лъчи, и различни минерални съставки (цинкови и титанови окиси), които ги отблъскват. Ако кожата ви е чувствителна, изберете втория тип козметика, съветва вестник „Всичко за дома“.

Кожата старее от слънцето
Кожата старее от слънцето

Продуктите са с различен слънцезащитен фактор -SPF (Sun Protection Factor), изписан преди цифрата: SPF 15 спира 94-95% от UVB лъчите, SPF 30 – 97%, a SPF 50+ – около 98%. Те се разделят на три групи: за здрава кожа (SPF от 6 до 20), за кожа с повишена чувствителност (SPF до 50), както и за кожа с дерматалогични проблеми (SPF 50-100). Слънцезащитният фактор зависи и от вашия фототип.

Млечнобялата изгаря почти мигновено и затова се нуждае от висок фактор на защита. Първите дни нанасяйте крем със SPF 50 и постепенно го заменете с със SPF 20-30. Ако сте по-тъмна, използвайте в началото продукт със SPF 20-30, а след това с по-нисък SPF.

Ефективността на защитата зависи и от спазването на правилата при използване на слънцезащитната козметика. Продуктът се нанася на чиста кожа 20 минути преди излагане на слънце. Това време е необходимо, за да достигнат съставките му до по-долните слоеве на кожата. Само тогава действието им е ефективно. Ако искате да го удвоите, непосредствено преди излизане нанесете втори слой. Но не пренебрегвайте шията и деколтето, защото кожата в тези зони е много деликатна.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *