ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Лечение на цистит!

Смяната на сезоните, както и по-резките промени във времето са изпитание за организма. Обличаме малко по-къса пола, по-тънки чорапи, намокряме си краката и… циститът ни е сигурен. А с неговите неприятни симптоми се е сблъсквала почти всяка жена. За съжаление, в някои случаи въпреки предприетото лечение, след известно облекчение болестта се завръща отново.

Циститът представлява възпаление на пикочния мехур, предизвикано от инфекция. Поради анатомичните особености на мъжете това заболяване се среща значително по-рядко сред тях. Затова то най-често се определя като женски проблем.

Основните симптоми на цистита са болезнено и често уриниране, болка в долната част на корема. Развитието на цистита може да бъде провокирано от патогенна микрофлора, слаб имунитет, преохлаждане, неудобно долно бельо, несвоевременно освобождаване на пикочния мехур.

По време на заболяването трябва да се спазва диета съпровождаща лечението на цистита. От менюто е хубаво да изчезнат пикантните и солени ястия, концентрираните белтъчини и алкохолът. Специалистите препоръчват да се употребяват повече течности: билков чай, минерална вода, сокове и компоти.

За лечение на цистит също тaка се назначават и затоплящи процедури: електрически възглавници и топли компреси в долната част на корема. При лечението на хроничен цистит лекарите предписват противовъзпалителни средства и дори могат да прибягнат до промиване на пикочния мехур.

Друг начин за лечение на цистит са готовите билкови смеси или така наречените хранителни добавки. Специалисти урозлози препоръчват Урохелп като оптимална смес от съставки и съдържание. Урохелп е смес от листата на бреза, мечо грозде и червена боровинка. Тези съставки подпомагат организма в борбата с вредните (патогенни) бактерии, които причиняват дискомфорт и парене по време на уриниране. Подобряват отделянето на пикочна киселина и намаляват риска от образуване на камъни в бъбреците. Те също така имат и антисептичен ефект. Спомагат за отделяне на излишните течности (диуретичен ефект). Потискат прилепването и задържането на патогенни бактерии и микроорганизми по стените на пикочния мехур и уретера.

Мъжете по-рядко страдат от възпаления на пикочния мехур, но проблемът на интерстициалния цистит е също толкова актуален за тях, колкото и за жените. Тази форма на заболяването цистит се характеризира с разпространение на възпалителния процес по цялата стена на пикочния мехур. Освен болезненото и често уриниране (до 150 пъти в денонощието), придружено понякога с кръв, тялото поддържа и постоянно висока температура. Тази форма на цистит трудно се поддава на лечение. При продължително боледуване, когато пикочният мехур започва да се деформира и намалява своя обем, лекарите препоръчват операция за неговото отстраняване.

Отварите и ваните облекчават неприятните симптоми, но за кратко. А нелекувания цистит може да се превърне в хронично заболяване. Затова е хубаво лечението да се извършва под наблюдението на уролог, който прави не само изследвания на урината, но при нужда и цистоскопия (изследване на пикочния мехур).

По време на изостряне на болестта лекарите забраняват употребата на басейни или заниманията в залите за фитнес. При силни болки се препоръчва най-вече да се лежи. При правилен подход и лечение циститът може да се излекува трайно, а неговото повтаряне да се избегне. Колкото и банално да звучи в основата на борбата с цистита е здравословният начин на живот.

 Защо циститът „обича” повече жените?

Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

От 14 до “Лечение на цистит!

  1. Вария каза:

    Аз също съм ползвала Урохелп за лечение на цистит и съм много доволна. Паренето и честото ходене до тоалетна спират на втория-третия ден. Винаги когато ми се наложи да ползвам или препоръчам продукт за лечение на цистит – това е Урохелп.

  2. Анели каза:

    най-доброто средство за лечение на цистит е Урохелп, и то не какъв да е цистит, а травматичен цистит. Да и такова нещо съществува, когато гинеколожката ми съобщи диагнозата, че след по-бурен секс се получава силно парене при уриниране, което се дължи на т.нар. травматичен цистит. Пих 2 добавки, но само Урохелп даде реални и бързи резултати.

  3. gabi каза:

    И аз ще се включа в темата с една рецепта, която моя приятелка я ползва за лечение на цистит. На нея са й я направили в София в билковата аптека на ул. „Бачо Киро“. Съставът е: 60 грама корени гръмотрън, 60 грама стръкове ветрогон, 40 грама стръкове луличка, 40 грама стръкове златен енчец, 60 грама стръкове дребноцветна върбовка, 60 грама листа от коприва, 40 грама корени пирей, 30 грама корени магданоз, 40 грама ленено семе, 80 грама кора от леска, 60 грама тиквено семе и 60 грама конопено семе се смесват. Две супени лъжици се заливат с половин литър вряща вода. Варят се около пет минути. Пият се по 150 мл преди ядене три пъти на ден.
    Рецептата е много ефективна и не излиза скъпо. А и билковото лечение, да не забравяле, е по-безвредно.

  4. Савина каза:

    Ооо, аз не вярвам на тези бабини деветини! В аптеките има токова много продукти за лечение на цистит, а аз ще хода да бера билки. Как не!

  5. van4eto каза:

    Аз лично съм склонна да се даворя на народната медицина.Затова използвам няколко народни рецепти срещу проблеми в уринарния тракт, който сравнителто бързо потушават цистита без странични ефекти:
    – Коренища от пирей 100 г, листа къпина 50 г, листа червена боровинка 50 г, царевична коса 40 г, стръкове от бял равнец 40 г, корени от кисел трън 40 г. 2 супени лъжици от билковата смес се добавят в 500 мл вода и врят пет минути. Пият се по 100 мл преди ядене четири пъти дневно. Подходящо е вместо вода да се пие отвара от ечемик (една шепа ечемик се добавя в три литра вода да ври до пукване на ечемика).

    -Стръкове от жълт енчец 70 г, стръкове изсипливче 70 г, листа червена боровинка 50 г, семе от пъпеш 50 г, стръкове от камшик 50 г, листа от бреза 40 г. 2 супени лъжици от билките се заливат с 500 мл вряла вода. Пият се по 100 мл преди ядене четири пъти дневно подсладени с мед. Отделно два часа след ядене да се пие по 100 мл смес от сокът на моркови и картофи.
    Опитайте, няма да сгрешите!

  6. Нина каза:

    Аз лично не съм намерила лечение на проблема.Представете си, че сте на работа и трябва на всеки половин час да тичате до тоалетната. Още по-лошо – представете си, че и през деня, и през нощта сте принудени на всеки 30 минути да правите същото.
    Този кошмарен сценарий е реалност за много жени, страдащи от цистит – възпаление на пикочния мехур.
    Такъв случай съм и аз, чесно казано. Ако някой има народни рецепти нека ги напише. Дано да помогнат!

  7. Саша каза:

    Лечението на цистита е трудна работа. Аз не знаем дали само едно лекарство ще помогне. Според мен е добре да взема от време нещо профилактично. По принцип паренето, бялото течение и като цяло леичението на цистита са много упарити и е добре човек да отиде и на лекар.

  8. катя м. каза:

    Аз определено имах цистит, ходих до тоалетната през половен час. Поначало много лесно получавам парене по пикочните пътища и често уриниране. Урохелп ми го предписа личния лекар за лечение на тези пролеми. Използвам го 3-4 месеца и състоянието ми значително се подобри – цистита се успокои, сравнително рядко получавам парене,доста по-рядко хадя на теолетна. Лечението с Урохелп е успешно.

  9. niki_p каза:

    Моя приятелка започна да ползва Урохелп за лечение на цистит и остана много доволна. После и аз си го купих – на всяка жена се налага поне веднъж годишно да лекува някакво парене или бяло течение, въобще това, което се нариче цистит. Наистина Урохелп върши работа при лечение на цистит.

  10. Теодора Х. каза:

    Когато започнах лечението на хроничния си цистит с Урохелп бях загубила надежда, че нещо може да ми ми помогне. Бях пробвала всичко, което го има м аптеките, но резултат никакъв. Облекчението дойде около 5-тия ден. Направо не можех да повярвам, че съм се отървала от този досаден цистит. Урохелп е много добро нещо.

  11. Карина каза:

    Аз също съм ползвала Урохелп и останах много доволна. Средства за лечение на цистит има много, но Урохелп за мен си е доказал качествата.

  12. Пепи Симеонова каза:

    Благодарна съм, че най-сетне се отървах от мъките, които ми създаваха бъбреците. Няма парене, няма ходене до тоалетна през 10 мин. смятам, че Урохелп е най-доброто средство за лечение на цистит, което може да се намери на пазара.

  13. Преслава каза:

    Аз също съм фен на Урохелп – ползвам го редовно, когато лекувам цистит или парене. На мен ми го препоръча брат ми, който е лекар. Не е вярно, че лекарите не го познават. Който чете и е честен към професията, знае, че Урохелп е едно от най-добрите средства за лечение на цистит.

  14. Велина каза:

    Аз съм твърдо „за“ лечението на цистит с Урохелп. От всички лекарства за възпалание на пикочните пътища, само той ми помогна и то в момент, когато проблема с цистита беше заяпочнал да става проничен.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *