Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Студени крайници и още от най-честите проблеми на ходилата – ето решенията!

Ходилата са нашите „товарни коне“ – благодарение на тях можем да се изправим, да ходим, да тичаме, да клякаме… Природата се е погрижила за това – разположила е 25% от костната ни система в краката. Лекарите обаче напомнят, че състоянието на стъпалата влияе не само на краката, но и на здравето ни като цяло.

Неприятна ми­ризма? Гъбич­ки? Запотени крака? Студе­ни ходила и лошо кръвооросяване? Все често срещани оплаквания, които си имат причина и огнище. Ето тайните места, откъдето идват проблемите.

Неприятна миризма

Обикновено се появява при често носене на едни и същи обувки. Добре е да имате поне два-три чифта за сезона и да ги сменяте всеки ден. За да отстраните ми­ризмата, вечер правете баня на стъпалата със запарка от черен чай – оставете я да поизстине и потопете ходилата си в нея за 15 мин. Подсу­шете добре и ос­танете боси. Сутрин ползвай­те дезодорант за крака.

Потене

Стъпалата са гореща зона, защото по-голямата част от потните жлези на краката са разположени точно вьрху тях. Основното прави л о е да сменяте чорапите си често и да ползвате дезодоранти срещу изпотяване за крака.

Гъбички

Те виреят точно в топли и запоте­ни места, затова често се настаняват по пръсти­те на краката. Опитайте да се отървете от тях с противогъбичен препарат, продаван в аптеките без рецепта или предписан от лекаря ви.

Суха кожа

Често тази област от тялото ни е дехидратирана, защото забравяме да полагаме козметична грижи за нея. Нанасяйте всяка вечер мазен крем за крака така, както си лягате и си слагате нощен крем за лицето. Ако кожа­та продължава да е много – суха, отидете на лекар – може да имате здравословен проблем.

Студени стъпала

Това е симптом на лошо кръвообращение и нарушено кръвооросяване. Движете се повече, разтри­вайте и масажирайте ходилата, правете упраж­нения. Ако това не помогне, консултирайте се с лекаря си.

Ходилата обичат да трениратДвижете ги, дори кога­то вие не се движите, съветват специалистите. Ето няколко подходящи упражнения:

  • Седнали, загрейте стъ­палата си, като ги върти­те в глезена от ляво на дясно и обратно, свивате пръсти и отпускате, изпра­вяте в шпиц и прибирате в контрашпиц в продължение на 1-2 мин.
  • Докато седите, тър­каляйте с боси крака малка топка или половин литрова бутилка по пода.
  • Прави или седнали, хва­нете с пръстите на крака си дребен предмет – молив, химикалка, вдигнете го от пода, задръжте 20 секунди и го пуснете. Повторете 2-3 пъти с двата крака после­дователно.
  • Разходете се боси из стаята първо на пръсти – 20 сек, после на пети – 20 сек, повторете 3-4 пъти.
  • Застанете на един крак, а другия залюлейте напред-назад веднъж, после странично пред и зад опорния крак, смене­те краката.

 

Средства за защита при лошо кръвооросяване на крайниците

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

От 6 до “Студени крайници и още от най-честите проблеми на ходилата – ето решенията!

  1. Мария Александрова каза:

    Моята докторка ми каза, че Виногин Макс е подходящ както за възрастни, така и за млади хора, подложени на напрежение, които имат нужда от бързи реакции и добра концентрация. Моята работа е свързана с много цифри и действително понякога ми идва в повече, започнах бързо да се уморявам и да забравям. Откакто пия Виногин Макс паметта ми отново е добре и сега запомням много по-лесно.

  2. Мирела. каза:

    Баба ми ползва Виногин Макс и е много доволна. Нито един от останалите продукти с Гинко Билоба не успя да я отърве от студените крайниците. Майка ми отскоро също ползва Виногин Макс, пак срещу студени крайници и за подобряване на паметта. Пък и е по-евтин.

  3. Иванина каза:

    Страдам от студени крайници откакто се помня. Винаги нося чорапи, в къщи не мога без дебели чехли или дори шушони, даже и лятото винаги гледам да съм със затворени обувки, защото стъпалата винаги са ми ледени. Много ме тормозеше този проблем, докато не прочетох за Виногин Макс, откакто го пия вече 2 месеца се чувствам прекрасно, а най-хубавото е че е лято и аз напълно забравих за студените крайници, благодарение на Виногин Макс.Горещо ви го препоръчвам за студени крака :))

  4. Преслава каза:

    Аз съм на 22, но пия Виногин Макс за подобряване на паметта, преди изпити. Разбрах за това лекарство , когато един път трябваше да го купя за дядо ми. Дъртите го използват срещу студени ръце и крака и много добре им действа. Доколкото знам използват Виногин Макс за добро кровооросяване от години.

  5. Мина Кранева каза:

    Реших да пробвам ВИНОГИН, тъй като често ми се случваше да забравям елементарни неща. Освен това вечно ми беше студено, не можех да изкача стълбите дори до първия етаж, без да се задъхам, и трудно се концентрирах дори в най-интересните неща. Често карах внуците да ми разказват какво точно е станало във филмите. Лекарите казаха, че всичко е от лошото оросяване на мозъка и ми препоръчаха съдоразширяващи препарати. Докато ги пиех, всичко беше наред, но като спра, проблемите започваха отново. Всичко се оправи, откакто взимам ВИНОГИН!

  6. Стоянка Ценова каза:

    С ВИНОГИН МАКС се почувствах много добре още след първия прием. Още на другия ден усетих, че съм по-енергична, а краката и ръцете изобщо не ми изстиват.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *