Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

3 рецепти за домашен лосион срещу акне

Предлагаме ви рецептите на 3 лосиони, които има доказан ефект срещу акне

Ако страдате от акне, то по всяка вероятност се изпробвали преобладаващата част от продуктите, които се предлагат в търговската мрежа срещу този проблем.

Предлагаме ви да опитате и тези 3 домашно приготвени лосиони:

–      Лосион от лайка – необходими са 2 супени лъжици цвят от лайка, които се запарват в 100 мл гореща вода. След час сместа се прецежда и към нея се добавя 100 мл розова вода. С така приготвения лосион се обтрива лицето сутрин и вечер, което драстично намалява отделянето на себум;

–      Лосион от краставица – приготвя се, като половин краставица се настъргва на ситно и към нея се добавя 1 с.л. зелен чай. Към сместа се добавя 200 мл гореща вода. След час се прецежда и към нея се добавя и 1 ч.л. мед. Сутрин и вечер с лосиона се маже лицето, което видимо намалява порите, неутрализира омазняването и заличава белезите от акне;

–      Лосион от билки – необходими са 1 с.л. смрадлика, 1 с.л. мента и 1 с.л. маточина. Билките се смесва и се заливат с 250 мл вряща вода. Оставят се за час, след което се прецеждат. С тях лицето се маже сутрин и вечер, като лосионът успокоява възпаленията и дезинфекцира кожата.

Трябва да добавим, че със същия ефект при справянето с акне действа и продуктът NOOO! Acne – английски комплект с доказан ефект.

Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *