Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Защо японците живеят най-дълго?

Точният въпрос би следва­ло да е защо жителите на японския остров Окинава живеят най-дълго от всички. Там дълголетниците са много повече, отколкото в която и да е друга точка от планетата. При това не са немощни старци, а здрави и щастливи хора. На 80, на 90 години те работят в гради­ната и умеят да се веселят по време на празник. Научно доказано е, че продължител­ността на живота е заложе­на в гените.

Нима тези хора имат най-добрите гени? Независими изследвания показват, че гени­те на жителите на Окинава не им дават никакво особено предимство, а решаващ фактор в случая е здравослов­ният начин на живот. Островитяните употребя­ват най-вече зеленчуци, ориз, зеле, соя, зелен чай, плодове и, разбира се, риба и други мор­ски продукти, а също и расти­телни мазнини. Тези продукти неутрализират действието на свободните радикали, които имат основна роля при стареенето, и същевременно способстват за активното обновяване на клетките. Жителите на архипелага консумират и месо, но не по-често от 1-2 пъти седмич­но. Всички употребявани от тях продукти се подлагат на минимална обработка, като освен това са натурални – отгледани без изкуствени торове, пресни и с превъзход­но качество.

сп. „Здравен журнал”

 

 

Още интересни факти за дълголетието

 

 

 

Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *