ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Необходима ли е операция при сколиоза?

Имам сколиоза и ми предлагат операция, а аз се страхувам, за­щото не мога да понеса да ми сложат инжекция, как да говоря за скапел. Възможно ли е да ми се размине без операция?

Лиляна Карева – Варна

Ако гръбначният ви стълб е изкривен 30 гра­дуса и се установи прог­ресиращо изкривяване, се предписва корсет. При изкривяване на 50 и повече градуса наистина се налага операция, тъй като тогава корсетът механически няма никак­во действие. Вие обаче не пишете в писмото си каква степен е изкривя­ването на гръбначния ви стълб, затова не се на­емаме да ви съветваме да се оперирате. Пита­те какви са рисковете при такава операция? Наред с обикновените рискове, възможни при всяка операция, в ред­ки случаи могат да се засегнат нервите на гърба. Според статис­тиката обаче рискът да се получат усложнения при операции от такъв род е едва 2 на сто. При успешна операция паци­ентът трябва да води пълноценен нормален живот, да кара колело, ски, да плува.

Състезателните спортове и хандбал е по-добре да се избягват, тъй като гръбначния стълб не може да пружи­нира така добре, както при здрав човек.

 

Невероятен танц на момче болно от сколиоза:

 

Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook и станете наш приятел, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

За Lekuva.net – в-к „Доктор”

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *