Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Възрастта не е порок!

Здравейте приятели от „Доктор“. Може нашите въпроси да Ви се сторят нелепи, ние сме една група пенсионирани дами от Пловдив и искаме да се забавляваме, но все живеем с мисълта, че щом сме възрастни, значи сме болни. Така ли е ?

Пенсионерки от ж.к. „ Тракия“ – Пловдив

Уважаеми дами, прави сте, че със стареенето се увеличава и броят на хроничните заболявания, г Това се обяснява с неиз­бежно настъпващите промени в организма, които започват много по-рано. отколкото си мислим. С годините се променя процесът на об­мяната на веществата, което може да доведе до структурни и функ­ционални изменения във всички вътрешни органи. Болестите на сърдеч­носъдовата система са свързани непосредстве­но с процесите на ста­реенето u са по-чести като проява. Грешно е да се поставя знак за равен­ство между старост* та и атеросклерозата. Стареенето е законо­мерен и сложен процес, а атеросклерозата е заболяване. Захарният диабет също засяга много често възраст­ните хора. Той има ха­рактеристика на късен диабет, известен като старчески, неинсулинозависим. Протича по-ле­ке в млада възраст, но съдовите усложнения в очите, крайниците, бъбреците са по-изразени. Стомашно-чревните заболявания при въз­растните хора също са чести и това предимно са хроничен гастрит и колит. Характерни при тях са вторичните анемии, дължащи се на забавеното усвояване на храната. Особено­стите при, протичане на вътрешните заболя­вания при възрастните хора изискват точна ди­агноза и индивидуален подход при лечението, съответстващо на въз­растта. Предписването на медикаменти задъл­жително се съобразява с особеностите на ста­реещия организъм.

 Не бързайте да се пенсионирате!

Оперираха 100-годишен мъж със счупена кост в София:

 


 

Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook и станете наш приятел, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *