ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Качественото хранене намалява с 40 % риска от развитие на рак!

Храненето има централ­на роля за поддържане на здравословното състояние. Множество научни проучва­ния доказват връзката между храненето и риска от заболя­ване. Употребата на храни, бо­гати на животински мазнини, бяло брашно, захар, химични консерванти и пестициди,са в основата на завишен риск от редица хронични заболявания, някои от които са водеща при­чина за смъртност. Хронични страдания с доказани рискови хранителни фактори, като атеросклероза, сърдечно-съдови болести, диабет, инсулт и онкологични заболявания са отговорни за повече от 2/3 от смъртните случаи.

Американският институт за ракови проучвания въз основа на изследователски проект, изследващ влиянието на храненето и стила на живот върху раковата заболяемост, установява, че при здравосло­вен начин на живот и използ­ване на качествени храни въз­можността за възникване на туморно заболяване намалява с 30%-40%, а при непушачите шансът за възникване на нови тумори намалява с 60%-70%. Въз основа на анализа на 4500 научни проучвания в областта на храненето са да­дени следните препоръки:

  • Да се използва пре­димно растителна диета с преобладаване на плодове, зеленчуци и варива.
  • Да се избягват промени в нормалното телесно тегло повече от 5 кг.
  • При ниска двигателна активност ежедневно да се правят едночасови разходки или физически упражнения.
  • Да се приемат 400-800 г зеленчуци и плодове на 5 и повече хранения.
  • Да се приемат 600-800 г различни зърнени храни, варива и грудкови растения на 6 и повече хранения. Пре­поръчително е приемането на зеленчуци в суров вид. Да се избягва употребата на рафинирана захар.
  • Не се препоръчва упо­требата на алкохол. В случай на консумация да се ограни­чава до 2 чаши вино дневно за мъжете и една за жените.
  • Да се ограничи кон­сумацията на червено месо до 80 г дневно или да се замества от риба, пиле и месо от дивеч.
  • Да не се приемат живо­тински мазнини, а употребата на растителни масла да е умерена.
  • Да се избягват солените храни и да се ограничава употребата на готварска сол. Да се използват растителни и ароматични подправки за сезонните храни.
  • Да не се използват храни, престояли дълго на стайна температура, поради опасност от натрупване ми- котоксини.
  • Да се използват ниски температури или други подхо­дящи методи за съхраняване на бързо загниващите храни, закупени или домашно при­готвени.
  • Когато нивото на добав­ките, замърсители и остатъци е добре регулирано, това не води до непосредствена опасност.
  • Да не се използват прегорели месни храни. Да се избягват меса, приготве­ни на директен пламък или опушени.

Уилям Ли: Можем ли да се храним така, че да уморим рака от глад?

 

Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook и станете наш приятел, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *