Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Природни лекове от цял свят

От всички краища на света можем да научим ценни съве­ти за лечение. Тези природни рецеп­ти са се предавали от поколение на поколение векове наред.

МЕКСИКО – Чили чушки при схванати мускули

Една чушка се нарязва на ситно. Чиста кърпа се натопява в гореща вода, из­цежда се и парчетата чушка се слагат в нея. Завързаната кърпа се слага на мястото на болезнения мускул. Помага и при претоварени стави, защото в чилито се съдържа капсаицин, който подобрява кръвоснабдяването, затопля и облекчава болките.

ИРАН – Артишок при подут корем

1 чаена лъжичка нарязани листа от артишок се зали­ват със 150 мл вряща вода, запарват се за 10 минути и се прецеждат. Пие се по една чаша преди ядене, докато коремът се успокои. Съдържащите се в месестите листа вещества предпазват и черния дроб.

САЩ – Черна боровинка цери възпаления в устната кухина

1 супена лъжица изсушени черни боровинки се кипват за 10 минути със 100 мл вода. Прецежда се и се оставя да изстине. С отварата устата се из­плаква многократно през деня. Не се гълта. Съдър­жащите се в боровинката танини и растителни веще­ства спират възпаленията.

ТИБЕТ – Ракитник (облепиха) при настинка

1 кг пресен плод от ракитник се вари на бавен огън 10 минути с 50 г захар. Пре­цежда се през сито, кипва се и се сипва в шишета с капачки на винт. Всеки ден се пият една-две чаши, преди всичко през есента и зимата. Ракитникът е познат в Тибет от над 1200 години. Съдържа се­дем пъти повече витамин С от лимоните, както и много мастни киселини, полезни за сърцето.

КИТАЙ – Джинджифил срещу главоболие

На върха на ножа прах от джинджифил или три-четири резенчета корен от джинджифил се заливат с 1 чаша гореща вода, кипват се за кратко време и се запарват за 5 – 7 минути. Пие се по 3 – 4 чаши дневно. Действа като аспирин. Помага и при стомашни проблеми.

АРЖЕНТИНА – Мед с чай от целина облекчава стомашни болки

По 1 чаена лъжичка листа от целина, мента, маточи­на, семена от резене и кане­ла, както и едно парченце джинджифил се заливат с 250 мл вода, варят се 4 ми­нути и се прецеждат. Подслажда се с 1 чаена лъ­жичка мед и се пие като то­пъл чай. Помага и при прос­туда, грип и киселини.

ИЗРАЕЛ – Настърган лук вместо сироп против кашлица

Настъргва се средно голяма глава лук, слага се в бурканче и се разбърква с 3 супени лъ­жици тъмен мед. Бурканчето се затваря и се оставя за 6 часа, за да се образува доста­тъчно сок от лука и меда. Няколко пъти на ден се взимат по една-две чаени лъжички сок. Веществата в лука успокояват бронхите и убиват бактериите.

КАНАДА – Орехова шума – компрес за кожата

6 чаени лъжички орехова шума се заливат с 200 мл студена вода, кипват се за 3-5 минути. Натопява се чиста кърпа в отвара­та. Кърпата се поставя на болното място. Танините спират възпаленията.

ЮЖНА АФРИКА – Чай ройбос срещу безсъние

1 чаена лъжичка чай ройбос се залива с 250 мл вряла вода, запарва се за 5 минути. Запарката може да се използва за три чаши чай. Пие се 30 – 60 минути преди лягане. Действа успокоява­що. Съдържа и флуор, който предпазва от кариес.

ЕГИПЕТ – Черен кимион предпазва от киселини в стомаха

1 чаена лъжичка масло от черен кимион се разбърква в една голяма чаша прясно мляко. Пие се по една чаша дневно три дни последователно, по едно и също време. В маслото се съдържат фитостероли, както и някои етерични масла, лекуващи възпаления, понижаващи кръвното налягане и облек­чаващи алергиите.

  • сп. „Здравен журнал”

 

 

Лавандулата – ароматна и силно лечебна

 

 

Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *