Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Еректилната дисфункция

Американски сексолози съветват жените как да се справят с най-притеснителната ситуация за мъжа

Вие го обичате, той ви обича и не бихте искали никой друг да се „пъха“ в леглото ви, където споделяте най-интимните си момен­ти – добри и лоши. Да, и лоши, защото и при най-успешната двойка се случват засечки, за които дори самите партньори не желаят да разговарят, още по- малко да си „признаят“ пред някого. И така постепенно падат в капана на проблема „еректилна дисфунк­ция“, откъдето няма измъкване, ако не се потърси помощ.

Прочутото синьо хапче не е задължителното решение

Невъзможността за провеж­дане на удовлетворяващ полов акт поради недостатъчна или липсваща ерекция се случва и при младите мъже. Прочу­тото синьо хапче (виагра) не е задължителното решение на проблема – вече има доста богато „меню“ за избор, пре­поръчвано не само за да се представи успешно мъжът в леглото, но и за да стане връзката с партньорката му още по-силна. „Проявата на еректилна дис­функция може да се разгледа и от положителната й стра­на – изненадващо обясняват сексолози и семейни тера­певти. – Засечката в леглото може да ви извади от рути­ната на половия ви живот, да ви накара да търсите нови начини и да откривате непо­дозирани еротични умения за постигане на сексуално задоволяване особено при двойки с по-дълъг стаж.“ Специалистите все пак от­белязват, че жената обик­новено се опитва да омало­важи проблема, като казва на партньора си, че не е кой знае каква беля, както и че се старае да успокои себе си, като си повтаря, че той не е само „онова му нещо вътре в мен“. Мъжът пък може да се отдръпне от интимния им живот, засрамен от неуспеха и притеснен, че отново няма да успее да задоволи партньор­ката си. Така колкото повече време минава, толкова повече проблемът се задълбочава – жената потиска либидото си, мъжът мисли само за ерекци­ята си и… любовното гнездо изстива.

Предлагаме ви кратък женски наръчник за справяне с най-притеснителната ситуация за мъжа:

► Неговото тяло

За начало трябва да установите дали причината за нарушената ерекция на партньора ви е на физиологична или психична основа. За целта може да пред­ложите следния тест на мъжа си: да увие лента с пощенски марки около пениса си преди лягане и ако на сутринта има разкъсване на перфорацията между марките, значи той е получил ерекция по време на сън (здравите мъже имат пет-шест спонтанни ерекции, докато спят, независимо от възрастта си). Това означава, че няма физиологична причи­на да не получава ерекция и при полов акт. След това потърсете „винов­ника“ в общото здравословно състояние на мъжа си. Оби­чайни заподозрени за еректилна дисфункция са висо­ките нива на холестерола и кръвното налягане, обясняват лекарите, защото и двете заба­вят кръвния поток до всички части на тялото, включително и пениса. Посъветвайте мъжа си да си направи изследване на кръвта и да провери кръв­ното си налягане. Ако пие някакви медикамен­ти по повод други оплаква­ния, поговорете с личния ле­кар дали не се отразяват на половите функции (такива нежелани странични ефекти обикновено имат лекарствата за регулиране на кръвното, кръвната захар, някои антидепресанти и др.). Специа­листът ще прецени дали да промени дозата или да смени медикамента с друг, за да не влияе на ерекцията. Нивото на тестостерона също може да е ориентир за лекаря – при не­обходимост може да се пред­пише хормонално лечение. Доказано е, че еректилната дисфункция понякога е при­знак на сърдечно заболяване, което би се открило 2-5 годи­ни по-рано по този симптом, отколкото със специфичните тестове за нарушения в сър­дечната дейност. Ето още една сериозна причина да съоб­щите на личния си лекар за интимния проблем на мъжа си, пък дано не се окаже осно­вателна във вашия случай.

► Неговият начин на живот

Понякога малки промени във всекидневните навици на партньора ви могат да се ока­жат решение за несполуките в секса. Нарушената ерекция се нормализира, ако се премине към по-здравословен начин на живот: правилен режим на хранене, на труд и почив­ка, отказване от цигарите, „отлепване“ от дивана пред телевизора, слизане от кола­та, повече движение, сваляне на наднормените килограми. Средиземноморската диета е най-подходяща за случая. Употребата на натурални про­дукти с полезни растителни мазнини като ядките и зехти­на прочистват кръвоносните съдове от натрупаната плака по стените им и увеличават производството на полезни биохимични съединения, които засилват кръвопотока в пениса и по този начин под­помагат ерекцията. Редовните разходки на откри­то и физическото натоварване със спорт според общото със­тояние помагат за прогонване на напрежение­то, горят излишните калории, топят нежеланите килограми, подобряват сърдечната дей­ност и тонизират целия ор­ганизъм. Проучвания сочат, че отказалите цигарите мъже с нарушена еректилна функ­ция имат по-малко „засечки“ в сравнение с продължилите да пушат пациенти със същото оплакване.

► Неговото настроение

Душевното състояние опреде­лено влияе на половия живот. Ако партньорът ви се чувства потиснат, напрегнат, гневен, стресиран, отхвърлен, оби­ден, тъжен, неуверен – всич­ки тези настроения могат да предизвикат еректилна дисфункция. Сексолозите обръщат внимание, че не е необходимо да се случи ня­каква голяма житейска драма, за да се травмира един мъж и да се наруши интимният му живот. Дори всекиднев­ните отговорности и наглед маловажни неразбирателства могат да причинят еректил­на дисфункция на психична основа. Ако е такъв случа­ят с партньора ви, т.е. няма физиологични нарушения, уверете го, че консултация със сексолог ще му помогне – ако е необходимо, говорете пър­во вие със специалист и след това го заведете. Понякога проблемът се решава само с няколко посещения, при ко­ито сексологът ще му разкрие „тайните“ оръжия на успеха в леглото, без да се прибягва до медикаменти. Друг път може да се предпишат фитотерапевтични средства, за да се чувства още по-уверен вашият „възроден“ мъж.

► Вашето поведение в леглото

То също върши чудеса, уверя­ват сексолозите. Пренастройте се от секс към еротика – не очаквайте непременно полово удовлетворение от извършва­нето на акта, минете на вълна чувствено удоволствие. По този начин измествате и фо­куса – никой от двамата няма да е вторачен в ерекцията. В същото време обаче не сла­гайте бариера от кръста на­долу – проблемната зона не е забранена точка за любовни­те игри. „Малко жени знаят, че мъжете могат да изпитат оргазъм, без да са получили ерекция – обясняват лекари­те. – Процесът на ерекцията включва изпълването с кръв и набъбването на кръвоносните съдове на пениса, докато за ор­газма и еякулацията са нужни мускулни спазми. Ерекцията и оргазмът са два отделни про­цеса и не е задължително да се случват заедно.“ Споделете еротичните си фантазии и ги изпълнете, опитайте удоволствието от еротичния масаж, включете нови елементи в любовната игра (защо не и вибратор?!), пробвайте разнообразни пози, с които да улесните акта (например странична, с лице един към друг, кракът ви прехвърлен върху хълбока му в плътна „прегръдка“). Всичко това ще ви помогне да открие­те още източници на взаимно полово удовлетворение и ще се почувствате още по-близки и свързани един с друг,

► Медицината идва на помощ

Ако всички тези трикове не помогнат, винаги може да прибегнете до хапчетата, ко­ито засилват кръвотока към пениса и гарантират ерек­цията, но не го правете без предварителна консултация с лекаря си. Един от неже­ланите странични ефекти при виаграта и подобните медикаменти например е загубата на спон­танността в интимния, живот – двойката трябва да изчака определено време, докато се получи ефектът, а това някак си убива порива, жалват се пациенти. Освен популярните хапчета за „вдигане на самолета“ има и по-агресивни медицински методи за преодоляване на еректилната дисфункция – инжектиране в пениса на определени субстанции (пациентът може да си бие инжекцията сам), специални гуме­ни пръстени за поддържане на ерекцията, присаждане на импланти в пениса, които се контролират с външна помпичка при желание за полов акт.

  • сп. „Здравен журнал”

 

 

Имате проблеми в леглото? Лекувайте сърцето!

 

 

 

Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *