ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Анорексиците възприемат храната като враг!

Анорексиците на първо място имат нужда от продължителна, дългогодишна работа с психо­терапевт или психиатър. Той определя хода на лечението им.

„Анорексичното поведение е сериозна психична болест. Специалистът, който лекува тази болест, е психиатърът. Страшно много родители губят ценно време за лечение, ходейки при психолози, диетолози, гастроентеролози, ендокринолози. Ако болестта се хване в първия етап, когато детето не иска да яде, тогава има надежда нещата да се развият в положителна посока. После става късно и битката е много продължителна“, обясни психиатърът Анета Аничкина.

Ръководителят на екипа, който лекува разстрой­ството на хранителното поведение, е психиатърът. Болестта започва с тревожни и депресивни симп­томи, след това се появяват натрапливи мисли само за храна. Ако се хване тогава болестта, психиатърът може да се справи с нея. Но у нас това се случва много рядко. Участието на психотерапевт в лечени­ето на тези психични разстройства е задължително. Прилагат се и медикаменти като терапия.

Когато болестта се хване във втория стадий – с органни нарушения – тогава се намесва и гастроентеролог, може да се наложи постъпване в интензивен сектор за лечение. Във втората фаза вече се вижда отслабване на тегло и промяната в хранителното поведение на детето.

„Храната се възприема като живо същество, като враг. Не може да се пробие тази стена. Диетологът например казва как трябва да се храни момичето, то отговаря: „Да, добре.“ Но не яде. Затова казвам, че само диетолог не би могъл да помогне“, допълни експертът.

 

Преслава, Славена Вътова, Елена Станулова и Деница Гергова са болни от анорексия!

 

Порша де Роси в шоуто на Опра, говори за болестта си  – АНОРЕКСИЯ:

 

 

Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook и станете наш приятел, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

За Lekuva.net – в-к „Доктор”

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *