ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Защо се подуват лимфните възли?

Здравейте, имам увеличени подчелюстни лимфни възли. Има ли начин да се справя с този проблем? Понякога изпитвам голям дискомфорт – там, където са сливиците ме стяга много силно, не мога да си въртя глава­та настрани или нагоре. Прекарах през зимата грип и оттогава ми започнаха проблемите.

Катя Матева –Димитровград

Ако имате подути лимфни бъзли (жлези), това може да е сигнал и за сериозно заболяване. Често пъти те се увеличават при вирусни заболявания, бактериални инфекции, ангажиращи определено място (зад ушите, около челюст­та, по шията). А уголемяването им в областта на главата или шията би могло да означава шарка или друго вирусно заболя­ване, дори възпаление на ушите, зъбите и др. Веднага потърсете консултация с лекар, защото увеличените лимфни възли биха могли да са проява на сериозно хематологично заболяване на кръвта. А неговото своевременно откриване е изключително важно за изхода на болестта. Диагно­зата винаги се поставя първо от общопрактикуващия лекар, а впо­следствие трябва да се потвърди от съответния специалист – хематолог, инфекционист, вирусо­лог. Съвременната имунология направи революция в диагности­ката на вирусните заболявания и сега с абсолютна точност може да се определи причинителят на болестта. Също­то се отнася и за бактериалните инфекции.

Подуването на лимфните въ­зли може да е и поради намален имунитет. Ако подуването не е видимо, ако не е придружено с температура над 38 градуса и лекуващият лекар е преценил, че не е опасно, най-вероятно става дума за периодичен спад в имунната система. Нерядко проблемът може да идва и от зъбите. Не е лошо да си напра­вите преглед при стоматолог. Препоръчително е да се яде пре­сен чесън, да се пие сок или отвара от бъз.

ВНИМАНИЕ!

Лечението при подути лимфни възли се про­вежда единствено от лекар след уточняване на диагнозата. Никога не бива да се допуска самолечение, което би довело до опасни послед­ствия. Усложненията от нелекувана вирусна ин­фекция (сигнал за която са били подутите възли) например може да е тежко общо увреждане на организма.

 

Микроби Убийци

 

 

Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook и станете наш приятел, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

За Lekuva.net – в-к „Доктор”

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

От първия до “Защо се подуват лимфните възли?

  1. Radoslava каза:

    Imam malka buhka pot helostA ot diqsnata strana predi edna sedmica go zabelqzah a dnes zabelqzah ot Liqvat strana pak malka buhka kakvo ozna4ava tova

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *