ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Как да се справим с болното гърло?

5 аргумента в полза на топлото 

Клин клин избива

Когато ни е топло, се повишава нашият тонус и самочувствие. Докато студената храна и напитки обратно – усилват действието на вирусите и бацилите при повишена телесна температура. Болестта се засилва и човек става по-сънлив и немощен.

Не се бойте от спазмите

Студената храна може да предизвика спазми и свиване на кръвоносните съдове, което затруднява преглъщането и дишането. Топлата супа, зеленчуковото пюре и бульонът са натурални противовъзпалителни средства и не травмират гърлото. Напротив – възстановяват силите на болния.

Аюрведа препоръчва

Последователите на аюрведа са уверени, че употребата на сладолед, както и на други млеч­ни продукти, кара организма да произвежда повече слуз. Това значи, че консумацията на сладолед, когато сме болни, ще усили количеството слуз в носоглътката и преглъщането ще се затрудни.

Лекарствата действат по-добре

Когато пием разтворими таб­летки, те усилват ефекта си, когато ги поемаме с топла, а не със студена вода. Целта е лечебната отвара едновре­менно да пречиства слузта и да лекува, което става по-лесно ако пием топли напитки.

Засилва имунитета

Охлаждането на гърлото може да дава краткотрайно облекчение, но оздравителният процес се забавя. Това е, защото при всяко преохлаждане се намаляват за­щитните си ли на организма, отслабва имунитетът. Това важи с още по-голяма сила за децата и възрастните хора.

 

 

5 аргумента в полза на студеното

 

 

 

 

Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *