Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

5 симптома, издаващи ранната менопауза!

Ето кои са признаците, издаващи настъпването на ранна менопауза при жените!

Ако се притеснявате, че и при вас е настъпила ранна менопауза, вгледайте се в наличието на някой или комбинация от няколко от изброените по-долу признаци:

          Нарушения на месечния цикъл – ако менструацията ви стане нередовна, това е първата предпоставка да смятате, че навлизате в ранна менопауза. Този проблем в най-голяма степен се дължи на промените в овулацията и в нивата на хормоните. Възможно е дори месечният цикъл да прекъсне, но също така е възможно той да е нередовен, слаб или кратък;

–          Безплодие – невъзможността за забременяване също издава навлизането в менопауза, тъй като основната характеристика на състоянието така или иначе е край на репродуктивния живот;

–          Промяна във влагалищната среда – появата на прекомерна сухота във влагалището или вагиналната атрофия също издават настъпването на ранна менопауза. В голямата си част и при повечето от жените тези състояния се дължат на намаленото производство на естроген в тялото;

–          Горещи вълни – макар и характерен признак, когато ги споходи рано, малко жени осъзнават, че горещите вълни също са свързани с настъпването на климактериума.

–          Главоболието и емоционалната нестабилност завършват списъка от 5 симптома, които издават в най-голяма степен настъпването на ранна менопауза при жените.

Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *