ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Антидепресантите помагат ли при тежки психически разстройства ?

Моля специалистите на вестника да отго­ворят на въпроса ми, свързан със здравословното състояние на дъщеря ми. Интересува ме дали антидепресантите помагат при силна депресия и в кои случаи е оправдано предпис­ването им?

Станислава Митева – София

Ново проучване уста­новява, че използването на антидепресанти по­мага не само при лека или умерена депресия, но и при по-тежки психични разстройства.

Комбинацията на ме­дикаментозното лечение с консултации при психи­атър или психолог може да допринесе за по-ефек­тивното и своевременно лечение.

Жените страдат от депресия два пъти по- често от мъжете. Със­тоянието се наблюдава във всички възрастови, расови, етнически и социално-икономически групи. Около 3/4 от хората, кои­то са имали един епизод на депресия, изпитват поне още един до края на живота си. Другите депресивни състояния са дистимия (хронична, по­лека форма на депресия) и биполярна депресия (редуване на депресивни и манийни епизоди).

Антидепресантите повишават нивото на норадреналина и серотонина (медиатори, посредни­ци) в мозъка, което при депресивни състояния е понижено.

22 от 36 – Психоактивни вещества – антидепресанти, наркотици, халюциногени:

 

 

Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook и станете наш приятел, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

За Lekuva.net – в-к „Доктор”

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *