ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Не отлагайте консултацията с гастроентеролог!

Здравейте, получавам много неприятно куркане в черва­та придружено от газове. Най-странното е, че не се подувам и не усещам болка. Така съм от 2-3 години. Най-неприятно е положението, когато съм под стрес, защото се започва с газове, после се появява и къркоренето на червата. Работя с много хора и се чувствам отвратително. Какво ще ме посъветвате? Възможно ли е да се справя с този проблем?

Михаил Ганев – София

Състоянието, което описвате, е познато като метеоризъм и наистина е неприятно. Причините за него са няколко, но най- честата е неподходящата храна. Може за това не­приятно усещане да има и по-сериозни причини. Понякога това е симптом за хроничен гастрит, за затруднено движение на храната през червата, за проблеми в отделянето на жлъчен сок или в работата на панкреаса и т.н. Задъл­жително е да установите причината за този ваш метеоризъм, но каквато и да е тя, подлежите на лечение. Но от това, кое­то ни пишете в писмото си, можем да ви кажем, Че без клиничен преглед не може да се установи на какво точно се дължи проблемът ви и да ви препоръчаме лечение.

Съветваме ви да проследите кога, след каква храна, по какво времена денонощието се появяват газовете и куркането, свързвате ли го с някакво напрежение и по-особени обстоятелства – из­общо да наблюдавате себе си. Наложителна е консултацията с гастроентеролог. С едно направление от личния ви лекар може да го направите в рамките на един календарен ме­сец. Съветваме ви да не отлагате дълго.

 

Въведение към гастроентерологията:

 

 

 

Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook и станете наш приятел, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

За Lekuva.net – в-к „Доктор”

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

От 9 до “Не отлагайте консултацията с гастроентеролог!

  1. Николай Георгиев каза:

    Здравейте! От известно време получавам кризи-спазми,придружени с болка,без повръщане и гадене, и температура37°/37,1°( не постоянна,но всеки ден по време на болките) низко долу в коремната област,отляво предимно. Случва ми се вече за 3- ти път,посетих хирург,беше ми проведено дълго лечение.Когато получих такава криза за втори път,направихме ехография,а след това и Компютърна томография (скенер),съмненията бяха за най- лошото,но за моя радост няма лошо. Диагнозата,която ми поставиха е дивертикули на дебелото черво. Притеснявам се,че пак се повтаря,потретва….Бихте ли ме посъветвали какво да направя? Има ли лек за това заболяване? Дали е необходимо да се извърши операция? На 40 години съм.Предварително Ви благодаря!

  2. ивета каза:

    Здравейте, добри хора. От два месеца ми поставиха диагноза Герб в начален стадий. Започнах медикаментозно лечение след направената ми гастроскопия, пих Еманера, Деган, Молитиум и Омепразид, последно сега съм на някакъв сирон Алмагел, скоро трябва да спра лекарствата си сега другия месец. 5-6 дена съм добре даже 10 почти единия път, пазя някаква диета-пилешко, риба без мазно всичко е задушено, не пия газирано, алкохол, само сутрин на гладно мастика. Проблема ми е, че симптомите ми на повръщане продължават, особенно сутрин при зверски глад и треперя събуждам се в 6 часа и знам, че трябва да ям като първо съм минала през тоалетната и след това ми се догажда още повече. Това е истински ад, знам че иска воля, но….МОЛЯ ВИ ПОМОГНЕТЕ МИ С НЯКАКЪВ СЪВЕТ, БОГ ДА ВИ БЛАГОСЛОВИ!!!

  3. Веско каза:

    Може да всеки ден проверявам тук дали rsd e писал да за да се свържа с него или нея . Дано влезне скоро и да помогне 🙂

  4. Стефка Колева каза:

    Дали ще мога да се свържа с rsd или Веско,за да науча името на този толкова ефикасен антибиотик?Ще ми помогнете много за което предварително Ви благодаря!

  5. Веско каза:

    здравей rsd и аз съм на същото положение като теб и искам да знам името на този антибиотик за да го пробвам ужас е и при мен всяка седмица болен едва излизам от нас а като ходя на работата е голяма мъка . Моляте помагай искам да се свържа с теб !!! Надявам се да не е проблем

  6. деси каза:

    Здравейте,снаха ми има заболяване АХАЛАЗИЯ,вече два пъти и е правено балонна дилатация,но тя продължава да си повръща кашевиете храни който поема та дори и водата.Бихте ли ми каза ли колко пъти се прави тази балонна дилатация за да има ефект и да се спре повръщането.Стеснението на хранопровода при нея е на 22 см-5мм.Благодаря ви предварително за отеленото време и отговор.Поздрави.

  7. Христина Божкова каза:

    Здравейте, На 37 г. съм и от 6 месеца получавам колики и стомашни разстройства с продължителност от 1 до няколко дни. Това често се предшества от газове и болки в корема. Всичко започна със системно ядене на ядки – пуканки и бадеми. Разстройството се активира при ядене на твърди храни като семена, ядки и люти подправки. Бременна съм и не съм потърсила лекарска помощ, заради ренгеновите методи на диагностициране и невъзмойността за прием на лекарства. Бихте ли ме консултирали за евентуално лечение по време или след бременността.
    Предварително благодаря.

  8. цветелина каза:

    имам постоянни болки над пъпа ии понякога се появяват болки ниско долу като при менструация.Къркори ми корема минимум 4 пъти на ден . Има ли за какво да се притеснявам

  9. rsd каза:

    Около 1 година се мъчих като грешен дявол заради „много напредналата“ медицина. Ходих на поне 6-7 доктора, кой в известна клиника с техника, кой много внимателен с пациента, кой голямо светило, включително някакъв професор, завеждащ гастрото в Александровска ли беше болница. Проблема ми беше всекиденевно къркорене на червата, чуство на глад като се събудя, огладняване следобяд, метеоризъм. Всичките тези т.н. светила ме убеждаваха как е нормално, съвремения живот… ала бала. И като ги питах как съвремения живот не ми се отразяваше допреди 1 година- мълчаха.Дори давах проба за изследване за бактерии- няма, всичко е 6, но аз каркоря зверски. Съответно почнах да се разболявам през седмица, при все, че преди боледувах на 4-5 години 1 път. При едно от тези разболявания, получих диария. Гп-то, да е жив и здрав човека, ми предписа супер евтин широкоспектърен антибиотик- нарочно няма да кажа името му,все пак консултация с лекар е желателна, изпих го, диарята ми спря, лека-полека къркоренето ми намаля и съвсем спря, 6 месеца след това всички симптоми почти напълно изчезнаха, а сега една година по-късно, съвсем ги няма. Очевидно съм имал някаква зловредна бактерия, но светилата и с една умряла бактерия не успяват да се справят, а лабораториите не я откриват. Дано съм помогнал на някой

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *