Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

При някои хора менингитът се развива много бързо!

Затова е нужно лечение в болница, само няколко часа след зара­зяването се появяват обриви и кръвоизливи. А също и силно главо­болие и дори гърчове. Не е изключено да се развие оток в мозъка и да настъпят дихателна и сърдечна недостатъч­ност. В такава ситуация поставят болния на сис­теми с различни препа­рати. Чрез тях опитват да намалят действието на токсините, образували се вследствие на ин­фекцията. Лекарствата подобряват кръвообращението в съдове­те на главния мозък и поддържат обмяната на веществата. В ле­чебната схема могат да се включат и други лекарствени средства • диуретици, хормонални препарати, витамини.

Когато болният от менингококова инфекция оздравее, той получава твърд имунитет. За­това такава форма на менингита най-често се среща при децата и мла­дежите до 30 години. Въпреки че ако възникне епидемия, боледуват и хора на средна възраст, както и в преклонна въз­раст. Понякога се случва повторно заразяване, но много рядко. То може да стане в случай на генетичен дефект в имунитета, при наличие на хронична инфекция в организма, както и при травма на главата и операция на черепа. Анализ на кръвта може да покаже наличието на антитела към менингкока, което означава, че сте преболедували.

 

Менингитът и децата:

 

Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook и станете наш приятел, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

За Lekuva.net – в-к „Доктор”

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *