ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Само ваксината не е достатъчна за профилактика на менингит

Понякога се налага на деца­та да се вливат имуноглобулин или еднократно антибиотик. А възрастните трябва да приемат по-дълго време антибиотици – че­тири-пет дни. Най-подходящите за целта са тези от групата на пеницилините или цефалоспорините. Има още един важен момент. След общуване с болен от менин­гит вие самите ставате носител на бактериите. И можете да заразите околните. Дори и да не изпитвате ни най-малък дискомфорт, ставате опасни за хората около вас. Това в голяма степен касае възрастните. Т.е. вие сте носител, но не боледувате, а децата ви са в опасност, както и бременните жени, а и околните с по-слаб имунитет. За да ги пред­пазите, е нужно да спазвате две условия: първо, да се изследвате, и второ – да останете няколко дни в изолация. Ако резултатът е отрицателен, можете да сте спокойни. Ако обаче в намазката бъде открит менингокок, тогава се налага да се извърши посявка, за да се открие към какви антиби­отици е чувствителен той. Т.е. по този начин се подбира най-подхо­дящият препарат, който „удря“ директно в целта.

 

Менингитътразпознавате ли признаците?

 

 

Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook и станете наш приятел, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

За Lekuva.net – в-к „Доктор”

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *