Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Водата прави чудеса при разместване на прешлените

Кажете ми да се спася от ужасните болки, които ми причинява дисковата херния. Не искам да се опери­рам, страх ме е от скалпела.

Димитър Димитров – Шумен

Трябва да се знае, че официалната медицина не пред­лага радикално лечение на дисковата херния. С други думи, тя предлага лечение, но не кардинал­но излекуване – веднъж и завинаги цялостно реше­ние на проблема.

Все пак истината е, че такова решение съ­ществува, но то е в зависимост от състоянието на пациента – ако е теж­ко, единственият изход е операцията. Ако болес­тта е в начален етап, решение има. Подобно решаване на проблема изисква комплексно лечение, каквото за съжа­ление не се практикува в България. Но нека все пак разгледаме какви са възможностите в нашата страна, след като традиционната терапия е изчерпала възможност­ите си.

Ето и останалите възможности за лечение в България:

Озонотерапия – пра­вят се инжекции с озон 12 на брой. Инжекциите са мускулни, паравертебрални (около гръбначни­те прешлени). Още след 2-рата – 3-тата инжек­ция болковите симпто­ми затихват. Озонът провокира оксидация на мукополизахаридните структури, които със­тавят пулпозното ядро на диска. По този начин се подобрява метаболи­змът в областта око­ло хернията, настъпва дисперсия на водата, която е част от струк­турата му, и като краен резултат – размерите на диска намаляват, той се „прибира“ и настъпва трайна ремисия. Мето­дът дава успешни ре­зултати в 80-90 на сто от случаите. За съжаление ефектът не е траен и след 2-3 години про­цедурата тряб­ва да се повтори.

Другият основен ме­тод е балнеолечение­то. Извършва се водна екстензия (разтягане) с помощта на тежести, поставени на главата и кръста. Но се прави под наблюдението на лекар.

ВНИМАНИЕ!

Трябва да е ясно, че подобно лечение, дори и да доведе до значително подобрение, не означава радикално решение. Напълно възможно е след година-две болестта отново да рецидивира. Един­ственото решение е комплексното индивидуално лечение.

 

Болки в шията: Анатомия на шийните прешлени

 

ИЗБЕРЕТЕ НАЙ-ПОДХОДЯЩИЯТ МАГНИТЕН ПРОДУКТ ЗА ВАС, АКО СТРАДАТЕ ОТ ЗАБОЛЯВАНИЯ НА ОПОРНО-ДВИГАТЕЛНАТА СИСТЕМА

 

Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook и станете наш приятел, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

За Lekuva.net – в-к „Доктор”

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *