Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Често събуждане…

Детето ми е вече на 1 г. и 8 м. и продължава да се буди често през нощта. Понякога това е съпроводено с плач и единственото успокоение е да го взема в моето легло. Докога може да продължи това поведение и трябва ли да се консултирам с психолог?

Среднощната активност на някои деца не бива да се приема като нещо патоло­гично и в никакъв случай не трябва да се свързва с някакво психическо разстрой­ство. Нарушеният 8-часов сън, дори и при 3-4-годишни деца е по-скоро нормално поведение. То се наблюдава при по-тревожни деца или такива, които са свикнали на много близко майчино при­съствие и всеки миг, в който усетят липсата й, се чувстват несигурни.

Над 80% от бебетата след първата си година вече спят непробудно по цяла нощ.

За да помогнеш на детето:

  • Важно условие за дълбокия нощен сън е детето да е имало нужната активност през деня като разходки и игри, за да бъде достатъчно уморено вечер.
  • Прекалено дългият следобеден сън често води до разстройства в нощния.
  • Постарай се да осигуриш максимален комфорт на малкото преди заспиване. Увери се, че не му е нито прекалено топло, нито студено.
  • Не му давай тежки или много солени храни вечер, които могат да разстроят коремчето му или да доведат до ожадняване през нощта.
  • Не му позволявай да гледа вечер телевизия.
  • Предложи му по-спокойни игри преди сън. Помисли дали детето ти вечер не се превъзбужда от срещата си с тати и с тебе, ако цял ден сте били на работа и с нетърпение сте очаквали мига на вашата среща?
  • Обгърни го с ласки и му разкажи любима приказка.
Експертите на сп. „Моето дете” отговарят на вашите въпроси.

 

 

Вижте още за сладкия сън на мама и бебе

 

 

 

Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *