ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Кое е най-ефикасното лечение при хемороиди?

  • Един от най-добрите безкръвни методи  за лечение при хемороиди е т.нар. банд-лигиране

И казва се, че лечението на хемороиди с лазер си има и плюсове, и минуси. Положително е това, че тази процедура е безболезнена и човек се възстановява бързо. Обаче има и недостатъци – при използване на лазер възлите не могат изцяло да се премахнат, затова е възмо­жен рецидив и появяване на нови хемороидапни възли през следващите 3 до 5 години след операцията. В някои чужди пуб­ликации четем следното: „Под „Лечение на хемороиди с лазер“ често се подразбира методът на инфрачервена коагулация на вътрешни хемороидални възли“, което по своята същност си чист рекламен ход.

Здравейте! Моля да ми помогнете със съвет от ваши специалисти. Лекуваха ми хемороиди с лазер, но сега изпитвам болки. Не знам какво да предприема, за да се оправя.

Николай Томов – София

 

Потърсихме отговор за оплакване­то на нашия читател от д-р Атанас Матев – хирург-проктолог. Той препо­ръчва на болния да потърси второ мне­ние за своите оплаквания. Д-р Матев обясни, че съществуват утвърдени с годините безкръвни лечебни методи при това заболява­не, но засега все още са слабо познати в България. Прилага се т.нар. банд-лигиране, при което се прекъсва кръвоснабдяването към хемороидите и по този начин те изсъхват и отпадат спон­танно. Освен това не се увреждат нито мускулът, нито анусът. Не се налага престой в болницата, лечени­ето е амбулаторно и трае само ня­колко минути. Специалистът съветва страдащите да не се страхуват от

подобни операции, защото ако лека­рят е с голям опит, той ще подбере най-подходящия метод. И твърди, че в неговата практика при прилагане на посочения метод банд-лигиране не е имало случай хемороидите да се по­явят отново. И подчерта, че за всеки отделен пациент има лечебен подход, който е най-подходящ.

Вижте още за смущаващите заболявания (видеото съдържа медицински кадри, гнусливите хора да не гледат!):

 

Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook и станете наш приятел, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

За Lekuva.net – в-к „Доктор”

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *