Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

С какво неврозата се различава от обикновената раздразнителност?

Моля да ми обясните как да се справя с повишената си нервност? Кога да потърся лекарска помощ? По какво се различава неврозата от обикновената раздразнителност?

Силвия – по електронната поща

Сълзите, „мятането“ насам-натам, еднократните изблици на гняв, главоболието след психи­ческа травма, трудното заспиване – всички тези прояви могат да бъдат напълно естествени, ако възникват за кратко след прекалена умора, на­пример след напрегната работа или някакъв семеен спор. Тези реакции не изискват специално лечение. Те преминават бързо, след като човек си отдъхне както се полага. Ако обаче започнат да се задълбочават, е възможно да развивате невроза. Ето тогава е необходимо да потърсите лекар. Неврозата е едно от най-честите нервно-психически заболявания. Тя възниква след стресове, по-често при жените. При тях такова състояние най-вече е свързано със семейни или битови несгоди.

ИМА ТРИ ТИПА НЕВРОЗА: НЕВРАСТЕНИЯ, НЕВРОЗА НА НАТРАПЧИВИТЕ СЪСТОЯНИЯ И ХИСТЕРИЯ

Раздразнителността е един от водещите симптоми и е свойствена именно за неврастенията. При не­врастения човек е прекалено възбуден и раздразнителен, бързо се уморя­ва. Често тя възниква ако у дома е неспокойно, ако има непрекъснати скандали. Или пък човек е принуден да търпи редовни конфликти в ра­ботата. До неврастения се стига и след продължително състояние на тревога и голямо умствено или физическо пренапрежение. Страдащият изпитва постоянно главоболие, изпотяване и учестено сърцебиене. Понижава се апетитът му, нарушава се чревната функция, възникват учестени позиви за ури­ниране, нарушава се и сънят. Не­врастенията може да-се проявява с превъзбуда (раздразнителност, плачливост) или с астения – това оз­начава понижено настроение, вялост и депресия.

За лечение на неврастенията се предписват транквиланти, но вие първо опитайте с препарати от рас­тителен произход – настойки от вале­риана, страхливче, божур. Помагат и поливитамините. Много ефикасни са билковите бани.

 

С депресия е всеки трети българин !!!


Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook и станете наш приятел, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

За Lekuva.net – в-к „Доктор”

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *