ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Д-р Мариета Желева: вегетативната дистония е сериозно състояние!

Моля да разкажете по-достъпно за тази така популярна дистония, която някои лекари не признават за болест.

При това състояние органите сами по себе си са здрави, а в същото време съществува дисбаланс между вегетативните системи, които ги управляват. Да, има лекари, които не приемат ролята на емоциите върху човешкото тяло и неговите органи. И затова такива лекари заключават, че просто няма причина за подобни оплаквания. Т.е. – „стегни се, нищо ти няма, не си болен…“ А хората страдат – сърцебиене, 120 пулс, световъртеж, не могат да се движат по права линия… За съжаление някои колеги не приемат за болест определени оплаквания и симптоми, ако не ги видят черно на бяло. Не е така. Органите са здрави, но има дисбаланс между симпатикус и парасимпатикус. Това е стрес, стрес, стрес… И човек не може да си отдъхне, да си почине. Тогава организмът е под непрекъснато давление на този симпатикус. И става възбуден, например както преди изпит човек трепери, замаяно му е, има сърцебиене. Не е болен, обаче превалира симпатикусът и тези симптоми наистина са налице. А това е ужасно състояние. Имаме много пациенти например от Северна България. Хората си вземат квартири, за да се лекуват. Този факт показва, че им помагаме, защото те идват отново, и отново.

Лекувате ли и деца и от какви заболявания?

Лекуваме деца от съвсем малки, от раждането им. Няма никакво ограничение във възрастта. Най-много са тези на възраст за детска градина – тогава много боледуват, правят тонзилити, хреми, кашлица, синузит. Успешно лекуваме тези заболявания, децата реагират бързо. Тук става въпрос не само за симптоматиката в момента в ангина, сливици и прочее. Ние успяваме да предотвратим изваждането на сливиците. След години родителите водят техните братчета и сестрички, пък и самите вече пораснали деца. Знаем, че те стават по­здрави, не боледуват. Имаме малки пациенти, които живеят с родителите си в чужбина, но за Коледа и Великден като се приберат, идват за процедури. Принципът е същият – разчистваме енергийните блокажи и задръствания. След това децата, пък и възрастните са много по-устойчиви.

Вие сте дипломиран специалист и в официалната, и в алтернативната медицина. Смятате ли, че е крайно време тези две направления да тръгнат в една посока?

Това е много сериозен въпрос. Той е намерил своя отговор в другите страни. Аз преподавам и в Англия и от опит твърдя, че там, на Запад, можеш да се изучиш за доктор по алтернативна медицина. Или да завършиш колеж. В Германия и другите страни на всеки човек се полагат определен брой процедури по алтернативна медицина. На Запад тези две уж различни медицини са се разбрали – има лекар по алтернативна, има лекар и по официална медицина. И самите те изпращат свои пациенти при колегите си. Там официалната и алтернативната медицина вървят ръка за ръка. За съжаление в България преди години започна законовото уреждане, но не стигна доникъде и продължаваме да се надяваме това да се случи и при нас. Аз съм убедена, че това ще стане. Официалната медицина определено изостава от търсенето на хората. Те започнаха да се интересуват от други методи, по възможност без странични ефекти. Болните са опитали едно лечение, друго, след това трето, с една дума – достатъчно са ходили по доктори. Всъщност, важно е и това, че все повече хора вече искат да живеят здравословно. Все повече родители не искат децата им да приемат антибиотици или да намалят до минимум лекарствата. И те ни търсят. Така че търсенето е много повече от предлагането.

Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook и станете наш приятел, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

За Lekuva.net – в-к „Доктор”

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *