ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Какво е двустранна нефроптоза?

Моля да разкажете по-подробно за нефроптозата! Аз страдам от двустранна форма на заболяването – средна степен на нарушение на отде­лителната бъбречна функция. Обаче бъбреците не ме болят, изследванията на урината ми също са нормални. Притесняват ме някои кръвни показатели като наличието на креатинин и пикочна киселина например. Как да се лекувам?

Виолета Динкова – по електронната поща

 

Нефроптозата е отпус­кане на бъбрека u нарушаване на ритъма на неговата под­вижност. Дължи се на фак­тори, водещи до изменения в свързочния апарат, например при отслабване и понижаване на мускулния тонус на пред­ната коремна стена. Това най-често става при бре­менност. Не е изключено до това състояние да се стигне след травма, при която се разтяга или скъсва свързоч­ният апарат на бъбреците – например рязко повдигане на тежести, падане от ви­соко и т.н. Нефроптозата се съпровожда с нарушения в кръвообращението и лимфообращението в бъбреците. Периодично или постоянно се нарушава протичането на урината по пикочния канал. В началния стадий на заболява­нето, ако липсват резки бол­ки и усложнения, се провежда консервативно лечение със спазмолитици, обезболяващи и противовъзпалител­ни средства. Жела­телно е да носите ластично бельо, което да поддържа бъбрека в естественото му положение.

ВПРОЧЕМ!

Повишеното ниво на креатинина u пикочната киселина е характерно за нарушената бъбречна функция и за началото на развитие на бъбречна недостатъч­ност. Ако тези показатели си оста­нат същите и не се променят, потърсете помощ от специалист – нефролог или уролог. Защото това е много сериозно. Повишените нива говорят за влошаване на функцията на бъбреците и нарушение на филтрация­та.

 

Как бъбреците работят?


Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook и станете наш приятел, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

За Lekuva.net – в-к „Доктор”

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *