ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

По какъв начин да се справя със спина бифида?

Здравейте, наскоро разбрах, че болките в кръста ми не са признак за дископатия, а страдам от спина бифида. Интересува ме доколко е опасно това заболяване? Мога ли да вдигам по-тежки предмети? Има ли опасност от някакви усложнения след време, за които трябва да внимавам? Иначе диагнозата ми е поставена от невролог след преглед и потвър­дена от направена лицева снимка на гръбнака, на която ясно личи, че не е зараснал един от лумбалните прешлени.

Калин Митков – Варна

Аномалия на гръбначния стълб е т.нар. спина бифида – разцепване на един или на няколко съседни прешленни пръс­тена. В нормално състояние прешле­ните затварят пръстеновия канал на гръбначния мозък. При спина бифида се случва така, че един или няколко съсед­ни прешленни пръстени се разцепват и често възниква на мястото особено при нараняване на кожата.

Болните с леко изразено разцепване на прешленен пръстен нямат доловими оплаквания и аномалията се открива случайно при рентгеново изследване по друг повод.

ВНИМАНИЕ!

Лечението на спина бифида е оперативно. Успешната операция отстранява напълно аномалията, възстановява целостта на засегнатите прешлени и предпазва от тежки усложнения.

Как да премахна болките от дископатията?

Какво представлява спина бифида:

ИЗБЕРЕТЕ НАЙ-ПОДХОДЯЩИЯТ МАГНИТЕН ПРОДУКТ ЗА ВАС, АКО СТРАДАТЕ ОТ ЗАБОЛЯВАНИЯ НА ОПОРНО-ДВИГАТЕЛНАТА СИСТЕМА

За Lekuva.net – в-к „Доктор”

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *