ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Как да премахна болките от дископатията?

Здравейте, аз съм на 66 години. От около 30 години страдам от болки В кръста. Последните 3 месеца болките станаха нетърпими. Лекувах се в болница с инжекция от рода на диклофенак и много таблетки. Подобрение няма. След направения скенер се установи, че имам „тотални дискови протрузии, стенозиращи и двата неврофорамена, някои с вакуум феномен. Също така артрозни промени в апофизарните стави и задебелени жълти връзки“… Неврохирургът ми каза, че трябва да ми направят ядрено-магнитен резонанс и да се оперирам, за да ми сложат пластини на 2 нива. Моля ви, дайте ми съвет! Трябва ли да се оперирам?

Марин Янев – София

Вашата диагноза се обяснява и с една дума – дископатия. Първите симп­томи на това заболяване се проявяват с болка във врата или в кръста, с епизо­дичен характер и с различна продължи­телност. Заболяването се лекува по два начина: консервативно и оперативно. При консервативното лечение болният може да се лекува както у дома си, така и в болнични условия, като основно ле­чението включва: покой, обезболяващи, физиотерапия, режим на физическа активност, упражнения за укрепване на мускулатурата. Лечението трябва да се провежда с продължителност от 10- 15 дни с интензитет, който зависи от това колко сериозни са оплакванията на болния, както и от неврологичната сим­птоматика. Това лечение е ефективно в над 90 процента от случаите.

Някои лекари препоръчват местно инжекционно приложение на обезболяващи, което обаче включва кортикостероидни и противовъзпалителни препарати. Това лечение носи големи рискове, поради което не се препоръчва, тъй като надхвърля полезния ефект.

Когато дископатията не може да се овладее чрез консервативно лечение, се налага обсъждане на възможността за оперативно. Пациентите се оперират по спешност тогава, когато са налице показания за остро настъпила тежка неврологична симптоматика – изпускане по малка и голяма нужда, двигателни нарушения – пареза или парализа на краката, загуба на сетивност и други. Болни, които не са се повлияли от кон­сервативното лечение, имат силни и постоянни болки, както и постепенно прогресиращи неврологични разстрой­ства – двигателни нарушения, сетивни смущения, сколиоза поради принудител­ната поза, се оперират планово.

По какъв начин да се справя със спина бифида?

Топ 3 Упражнения за дискова херния

ИЗБЕРЕТЕ НАЙ-ПОДХОДЯЩИЯТ МАГНИТЕН ПРОДУКТ ЗА ВАС, АКО СТРАДАТЕ ОТ ЗАБОЛЯВАНИЯ НА ОПОРНО-ДВИГАТЕЛНАТА СИСТЕМА

За Lekuva.net – в-к „Доктор”

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *