ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

3 ключа към усмивката

Във време на криза е трудно да останем оптимисти. А ако и без това по природа сме склонни към без­покойство, нещата бързо могат да „зави­ят“ към депресивни състояния. За щас­тие, животът има и добри страни. Само трябва да ги видим!

Ако трябва да вярваме на новините по телевизи­ята и на разговорите с коле­ги, всичко върви зле. Някои хора обаче все пак успяват да запазят позитивизма си. Да, несправедливо е – ние не сме еднакво добре въоръжени срещу всекидневните труд­ности и общото мрачно на­строение. Случаят с бутилка­та, наполовина пълна за едни, наполовина празна за други, е точна илюстрация на нашите различия. Но кой е казал, че това не може да се промени? Целта не е винаги да бъдем във върховна форма – това е толкова невъзможно, колкото да преминем през живота без нито една хрема. Щастливите хора също имат проблеми, но са се научили да виждат живо­та от положителната страна.

Освен това щастливите разпо­лагат със средства и инстру­менти, с които овладяват по най-добър начин неизбежните колебанията нагоре и надолу. За някои това равновесие се постига със спорт, за други – чрез дълги разговори с прия­телка трети – с работа в полза на другите.

Далеч невинаги за спадовете са отговорни мислите ни. Често те се дължат на хормонален дисбаланс, на проблеми с щи­товидната жлеза, на липса на желязо, магнезий, витамини или Омега-3…

Затова, когато настроението е трайно лошо, най-добре е да се направят кръвни изслед­вания и във всички случаи да си осигуряваме разноо­бразно хранене – гаранция, че приемаме всички необхо­дими за здравето на тялото и психиката вещества. Полезен е допълнителният прием на магнезий в комбинация с ви­тамин В6. Много помагат и билките с релаксиращи или тонизиращи свойства.

Какво е депресията?

Нашето настроение не е постоянна величина, но подсъзнателно ние се стремим винаги да го поддържаме в рав­новесие. Депресията възниква, когато това регулиране не става от само себе си. Тъгата след раздяла с някого е нормална реакция. Но ако мислите остават непрестанно фиксирани върху това, без моменти на почивка, без диалог със самия себе си, тази тъга може да предизвика депресия. Тогава се налага лече­ние. Лекарствата обаче не са единственото решение. Психотерапи­ята и магнитната сти­мулация дават отлични резултати.

 

  1. Силата на позитивната мисъл
  2. Влиянието на Омега-3 върху настроението
  3. С подкрепата на растенията

 

 

Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *