ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

3 ключа към усмивката – с подкрепата на растенията

Някои билки са известни с благотворния си ефект върху нервната система още от дълбока древност – лавандула, майорана, иланг-иланг… Други стават модни сега.

При постоянен стрес

Състоянието на постоянно напрежение изто­щава организма физически, но и психически, така че отваря пътя за депресията. Основното, което трябва да направим, е да сложим ред в мислите си и да си дадем сметка за относител­ността на нещата, евентуално подпомогнати от психотерапевт. Растенията също имат своята роля в преодоляването на това състояние.

Ароматни масла

Сутрин след душа масажи­райте мястото над бъбреците с две капки есенция от горски бор, разтворени в растително олио. По възможност повторе­те процедурата на обяд. Това ароматно масло стимулира надбъбречните жлези и ре­гулира стресовите хормони. Продължете така 20 дни, на­правете почивка от 10 дни и повторете при нужда проце­дурите през още 20 дни.

И взимайте топла вана с разтворени в нея 20 капки масло от лавандула или иланг- иланг, предварително смесени с 1 с.л. мляко на прах.

В помещението сложете дифузер с масло от сладък порто­кал – 20 минути сутрин, 2 пъти по 20 минути през деня и 20 минути вечер. Ще почувствате успокояващия ефект на това ароматно масло.

Фитотерапия

Направете запарка от 1 ч.л. маточина в чаша вряла вода. Прецедете и пийте. Можете да консумирате по 2-3 чаши на ден от тази билка, която регу­лира нервната система.

Пръски ароматно масло в окото? Не изплаквай­те с вода! Използвай­те за промивка малко зехтин.

Сезонна депресия

Ако всяка година от ноември до март чувствате, че всичко ви тежи и нямате желание да виждате хора, вашият про­блем се нарича сезонна депре­сия. Причината е в липсата на достатъчно дневна светлина, която прониква през рети­ната и регулира вътрешния часовник.

Ароматни масла

Вдишайте флакон с ароматно масло от върбинка. Направете 5 дълбоки вдишвания 3-4 пъти през деня.

Фитотерапия

Запарете за 10 минути 1 ч.л. смес от мащерка, градински чай и мента в 1 чаша вряла вода. Прецедете и пийте су­трин за тонизиране.

Мрачни мисли, които ви пречат да спите

Много често смущенията в на­строението нарушават съня. А колкото по-недоспали сме, толкова по-черни мисли ни нападат. От този порочен кръг може да се излезе.

Ароматни масла

Вдишвайте директно от фла­кона с масло от лайка, което е много ефикасно при безсъние. Направете 5 дълбоки вдиш­вания, точно преди да угаси­те лампата. Ако се събудите през нощта, вдишайте още 2-3 пъти.

Спад на либидото

Интимната сфера винаги страда, когато сме депресивно настроени. Желанието обаче може да се стимулира с при­родни средства.

Ароматни масла

Преди да си легнете, вдишайте ароматно масло от роза, което действа тонизиращо и като афродизиак. Можете също да разтворите капка розово мас­ло в малко растително олио и да масажирате вътрешната част на китките и точката на слънчевия сплит. За мъжете по-подходящо е маслото от иланг-иланг.

 

 

Вижте кои са другите 2 ключа към усмивката!

 

 

Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *